«Svampkake»

Foto: Shutterstock

Oppskrift fra svunnende tider!

Skriv ut Del på Facebook
Et koppemål er ca 1½ dl.
40 – 45 min
150 C

Ingredienser
 

  • 4 stk egg str M eller L
  • 2 kopper sukker = 175 g kan reduseres til 150 for litt mindre søt eller 1 1/4 dl
  • 2 kopper mel = 140 g eller 1 ¼ dl
  • 6 ss kokende varmt vann
  • 2 ts bakepulver

Fremgangsmåte
 

  • Rør eggeplommene og halvparten av sukkeret til det er tykt og lyst.
    Tilsett det kokende vannet og resten av sukkeret, visp sammen. Sikt på melet og bakepulveret og bland til sist de stivpiskede hvitene. Hell røren i smurt form, 22 – 24 cm og stek i middels varm ovn ca. ½ time. ( fra den gamle oppskriften, se tips og trix)

Tips og triks!

Tips fra Wenche:
Steketemperatur 150 grader, 40-45 minutter til kaken er lys gyllen og gjennomstekt.
Den kaken kan smaksettes med sitron eller appelsin om du ønsker.
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!

Relaterte oppskrifter

Del meg da vel!

Anne

Jeg heter Anne Bullen Eek og er opprinnelig fra Hurum i Buskerud, nærmere bestemt Bogen. Der bygger vi nå hus og flytter om ikke så lenge.

Av yrke er jeg sykepleier og jeg er bestemor til Frida og Alfred og jeg er » tante Rundtomkring » til mange andre.

Jeg har mange interesser og en av dem er kjøkkengleder! Jeg liker å bake og lage mat og liker veldig godt å ta i bruk gamle oppskrifter fra min mor og bestemors kokebøker.

Jeg synes at det å planlegge og lage en god middag til venner og familie, er veldig hyggelig.
Jeg har samlet oppskrifter hele mitt voksne liv.

Det er veldig moro med nye smaker, det er spesielt fint å få oppskrifter på mat man har spist hos venner rundt om i verden.
De liker jeg å dele med andre!