Svensk ostkake

Foto: Shutterstock
Skriv ut Del på Facebook
ca 1 t.
175 c
0

Ingredienser
 

  • 500 g cottage cheese
  • 4 stk egg
  • 60 g sukker
  • 30 g hvetemel
  • 1 t vaniljesukker
  • 1.5 dl crème fraîche
  • 0.5 dl melk
  • 1 dl mandler finhakket
  • 1 dl rosiner

Fremgangsmåte
 

  • Trykk cottage cheese gjennom et dørslag eller kjør den til en fin masse i en foodprosessor.
  • Pisk egg og sukker til en luftig eggedosisen med en håndmikser (bruk romtempererte egg).
  • Sikt hvetemel og vaniljesukker og bland det forsiktig inn i eggedosisen.
  • Rør inn cottage cheese, crème fraîche, melk, revet sitronskall, rosiner og mandler.
  • Hell røren i en smurt eller bakepapir belagt springform 24 cm i diameter.
  • Stek kaken i forvarmet ovn ved 175 grader i ca 1 time. Kaken er ferdig når den føles fast og er lys brun oppå.
  • Spis kaken lun med syltetøy eller friske bær og pisket kremfløte.

Tips og triks!

Den tradisjonelle svenske ostekaken er syrlig og fyldig med rosiner og mandler. Kaken smaker ekstra godt lun med pisket krem og jordbær. Men også andre bær fungerer utmerket.
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!

Relaterte oppskrifter

Del meg da vel!

Anne

Jeg heter Anne Bullen Eek og er opprinnelig fra Hurum i Buskerud, nærmere bestemt Bogen. Der bygger vi nå hus og flytter om ikke så lenge.

Av yrke er jeg sykepleier og jeg er bestemor til Frida og Alfred og jeg er » tante Rundtomkring » til mange andre.

Jeg har mange interesser og en av dem er kjøkkengleder! Jeg liker å bake og lage mat og liker veldig godt å ta i bruk gamle oppskrifter fra min mor og bestemors kokebøker.

Jeg synes at det å planlegge og lage en god middag til venner og familie, er veldig hyggelig.
Jeg har samlet oppskrifter hele mitt voksne liv.

Det er veldig moro med nye smaker, det er spesielt fint å få oppskrifter på mat man har spist hos venner rundt om i verden.
De liker jeg å dele med andre!