Svensk Schwarzwaldtårta

Foto: TV4 Sverige

Dette er ikke den sveisiske versjon med sjokoladebunn og kirsebær

Skriv ut Del på Facebook
10 – 12 min.
175 c
12 biter

Ingredienser
 

  • 2 dl hasselnøtt kjerner
  • 2,5 dl melis
  • 4 eggehviter
  • 5 dl kremfløte
  • ½ dl hasselnøttkjerner
  • 2 ts vaniljesukker
  • 100 g sjokolade
  • 1-2 ss kakao

Fremgangsmåte
 

  • Eggehviter piskes til en fast marengs.
  • Rist nøttene lett i ovnen på 180 g i ca 10-15 min. Ta de ut og gni av så mye av skallet som mulig.
  • Bland sammen melis og malte nøtter og vend det inn i den ferdige marengsen.
  • Sprøyt ut 3 bunner på ca 23 cm i dia. på smurt og strødd bakepapir og stek i ca. 10 minutter på 175 grader, la avkjøles.
  • Smelt sjokoladen og lag valgfri sjokoladepynt eller bare rasp sjokoladen opp. Bunnene kan gjerne pensles med sjokolade, da holder de seg sprø lenger.
  • 3 bunner settes sammen med kremen som er pisket og smaksatt og pyntes med pisket krem, sjokolade og kakaopulv
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!

Relaterte oppskrifter

Del meg da vel!

Anne

Jeg heter Anne Bullen Eek og er opprinnelig fra Hurum i Buskerud, nærmere bestemt Bogen. Vi flyttet tilbake dit i 2022 og har bygget hus.

Av yrke er jeg sykepleier og jeg er bestemor til Frida og Alfred og jeg er » tante Rundtomkring » til mange andre.

Jeg har mange interesser og en av dem er kjøkkengleder! Jeg liker å bake og lage mat og liker veldig godt å ta i bruk gamle oppskrifter fra min mor og bestemors kokebøker.

Jeg synes at det å planlegge og lage en god middag til venner og familie, er veldig hyggelig.
Jeg har samlet oppskrifter hele mitt voksne liv.

Det er veldig moro med nye smaker, det er spesielt fint å få oppskrifter på mat man har spist hos venner rundt om i verden.
De liker jeg å dele med andre!