Svinefilet med bacon

Foto: Shutterstock
Skriv ut Del på Facebook
180 C
4 personer

Ingredienser
 

  • 1 stk hel indrefilet av svin
  • 2 ss rapsolje
  • 2 ss smør
  • 2 ss friske urter f.eks. oregano eller timian
  • 1 stk hvitløksfedd
  • evt pesto eller revet ost
  • ca.300 g bacon evt spekeskinke

Fremgangsmåte
 

Slik gjør du:

  • Start med å fjerne senene fra kjøttet.
    1 stk hel indrefilet av svin
  • Krydret svinefileten med salt og pepper.
  • Svinefilet smaker veldig godt når den fylles med god ost eller pesto, og/eller surres i spekeskinke eller bacon. Dette kan du evt gjøre nå.
    2 ss rapsolje, 2 ss smør, 2 ss friske urter f.eks. oregano eller timian, evt pesto eller revet ost, ca.300 g bacon evt spekeskinke, 1 stk hvitløksfedd
  • Legg bacon eller spekeskinke skiver slik at de overlapper hverandre, smør pesto eller dryss ost over. Legg svinefileen på midten og brett bacon rundt.
  • Varm en stekepanne og ha i 2 ss rapsolje. Brun fileten så den er gyllen på alle sider. Ha så smør, hvitløk og friske urter i pannen sammen med kjøttet.
  • Legg svinefileten over i en ildfast form og hell over smøret fra pannen. Stek svinefileten i ovnen på 180 grader til den har en kjernetemperatur på 66-68 grader.
    La så kjøttet hvile i 10 minutter. Ved 68 grader + hviletid vil kjøttet være gjennomstekt.
  • Skjær i fingertykke skiver og server med godt tilbehør og sjyen som saus, evt en annen saus du liker.

Forslag til servering

  • Potetmos med søtpoter, surkål og en saus du liker.
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!

Relaterte oppskrifter

Del meg da vel!

Anne

Jeg heter Anne Bullen Eek og er opprinnelig fra Hurum i Buskerud, nærmere bestemt Bogen. Der bygger vi nå hus og flytter om ikke så lenge.

Av yrke er jeg sykepleier og jeg er bestemor til Frida og Alfred og jeg er » tante Rundtomkring » til mange andre.

Jeg har mange interesser og en av dem er kjøkkengleder! Jeg liker å bake og lage mat og liker veldig godt å ta i bruk gamle oppskrifter fra min mor og bestemors kokebøker.

Jeg synes at det å planlegge og lage en god middag til venner og familie, er veldig hyggelig.
Jeg har samlet oppskrifter hele mitt voksne liv.

Det er veldig moro med nye smaker, det er spesielt fint å få oppskrifter på mat man har spist hos venner rundt om i verden.
De liker jeg å dele med andre!