180 C
4 personer
Ingredienser
- 1 stk hel indrefilet av svin
- 2 ss rapsolje
- 2 ss smør
- 2 ss friske urter f.eks. oregano eller timian
- 1 stk hvitløksfedd
- evt pesto eller revet ost
- ca.300 g bacon evt spekeskinke
Fremgangsmåte
Slik gjør du:
- Start med å fjerne senene fra kjøttet.1 stk hel indrefilet av svin
- Krydret svinefileten med salt og pepper.
- Svinefilet smaker veldig godt når den fylles med god ost eller pesto, og/eller surres i spekeskinke eller bacon. Dette kan du evt gjøre nå.2 ss rapsolje, 2 ss smør, 2 ss friske urter f.eks. oregano eller timian, evt pesto eller revet ost, ca.300 g bacon evt spekeskinke, 1 stk hvitløksfedd
- Legg bacon eller spekeskinke skiver slik at de overlapper hverandre, smør pesto eller dryss ost over. Legg svinefileen på midten og brett bacon rundt.
- Varm en stekepanne og ha i 2 ss rapsolje. Brun fileten så den er gyllen på alle sider. Ha så smør, hvitløk og friske urter i pannen sammen med kjøttet.
- Legg svinefileten over i en ildfast form og hell over smøret fra pannen. Stek svinefileten i ovnen på 180 grader til den har en kjernetemperatur på 66-68 grader. La så kjøttet hvile i 10 minutter. Ved 68 grader + hviletid vil kjøttet være gjennomstekt.
- Skjær i fingertykke skiver og server med godt tilbehør og sjyen som saus, evt en annen saus du liker.
Forslag til servering
- Potetmos med søtpoter, surkål og en saus du liker.
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!