Du kan bruke ytre, indre eller benfrie nakkekoteletter
20 – 22 min.
180 C
4
Ingredienser
- 600 g ytrefilet av svin i skiver
- 0,5 ts salt
- 0,5 ts pepper
- 2 ss margarin
- 200 g frisk spinat
- 3 stk. vårløk
Parmesan saus
- 2 ss margarin
- 2 båter finhakket hvitløk valgfritt, jeg bruker det ikke.
- 2 ss hvetemel
- 4 dl kyllingbuljong utblandet
- 1 dl matfløte/kremfløte
- 0,5 ts salt
- 0,5 ts pepper
- 50 g fersk parmesan revet
- 1 ts tørket timian eller frisk
Fremgangsmåte
- Forvarm stekeovnen til 180 °C og finn fram en ildfast form.
- Krydre biffene med salt og pepper. Brun dem raskt på sterk varme, 2 minutter på hver side, i en panne med margarin. Ta biffene ut av pannen og over på en asjett.600 g ytrefilet av svin i skiver, 0,5 ts salt, 0,5 ts pepper, 2 ss margarin
- Rens spinat for grove stilker og finhakk vårløk. Fres spinat og vårløk i den samme stekepannen i 1-2 minutter, til den akkurat faller sammen. Sett til side.200 g frisk spinat, 3 stk. vårløk
- Smelt smør i en liten kjele til saus. Ha i hvitløk og stek til det begynner å dufte. Rør inn mel og spe med buljong. Kok opp og rør inn fløte og parmesan. Smak til med salt, pepper og timian.2 ss margarin, 2 båter finhakket hvitløk, 2 ss hvetemel, 4 dl kyllingbuljong, 1 dl matfløte/kremfløte, 0,5 ts salt, 0,5 ts pepper, 50 g fersk parmesan revet, 1 ts tørket timian
- Ha spinat- og vårløkblandingen i bunnen av en ildfast form. Legg svinebiffene på og hell over sausen. Sett formen midt i ovnen og stek i 20 minutter.
- Server med ris eller poteter.
- Istedenfor hvitløk bruker jeg litt raspet fersk ingefær.
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!