Svinefilet med parmesansaus

Foto: Anne

Du kan bruke ytre, indre eller benfrie nakkekoteletter

Skriv ut Del på Facebook
20 – 22 min.
180 C
4

Ingredienser
 

  • 600 g ytrefilet av svin i skiver
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 2 ss margarin
  • 200 g frisk spinat
  • 3 stk. vårløk

Parmesan saus

  • 2 ss margarin
  • 2 båter finhakket hvitløk valgfritt, jeg bruker det ikke.
  • 2 ss hvetemel
  • 4 dl kyllingbuljong utblandet
  • 1 dl matfløte/kremfløte
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 50 g fersk parmesan revet
  • 1 ts tørket timian eller frisk

Fremgangsmåte
 

  • Forvarm stekeovnen til 180 °C og finn fram en ildfast form.
  • Krydre biffene med salt og pepper. Brun dem raskt på sterk varme, 2 minutter på hver side, i en panne med margarin. Ta biffene ut av pannen og over på en asjett.
    600 g ytrefilet av svin i skiver, 0,5 ts salt, 0,5 ts pepper, 2 ss margarin
  • Rens spinat for grove stilker og finhakk vårløk. Fres spinat og vårløk i den samme stekepannen i 1-2 minutter, til den akkurat faller sammen. Sett til side.
    200 g frisk spinat, 3 stk. vårløk
  • Smelt smør i en liten kjele til saus. Ha i hvitløk og stek til det begynner å dufte. Rør inn mel og spe med buljong. Kok opp og rør inn fløte og parmesan. Smak til med salt, pepper og timian.
    2 ss margarin, 2 båter finhakket hvitløk, 2 ss hvetemel, 4 dl kyllingbuljong, 1 dl matfløte/kremfløte, 0,5 ts salt, 0,5 ts pepper, 50 g fersk parmesan revet, 1 ts tørket timian
  • Ha spinat- og vårløkblandingen i bunnen av en ildfast form. Legg svinebiffene på og hell over sausen. Sett formen midt i ovnen og stek i 20 minutter.
  • Server med ris eller poteter.
  • Istedenfor hvitløk bruker jeg litt raspet fersk ingefær.
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!

Relaterte oppskrifter

Del meg da vel!

Anne

Jeg heter Anne Bullen Eek og er opprinnelig fra Hurum i Buskerud, nærmere bestemt Bogen. Der bygger vi nå hus og flytter om ikke så lenge.

Av yrke er jeg sykepleier og jeg er bestemor til Frida og Alfred og jeg er » tante Rundtomkring » til mange andre.

Jeg har mange interesser og en av dem er kjøkkengleder! Jeg liker å bake og lage mat og liker veldig godt å ta i bruk gamle oppskrifter fra min mor og bestemors kokebøker.

Jeg synes at det å planlegge og lage en god middag til venner og familie, er veldig hyggelig.
Jeg har samlet oppskrifter hele mitt voksne liv.

Det er veldig moro med nye smaker, det er spesielt fint å få oppskrifter på mat man har spist hos venner rundt om i verden.
De liker jeg å dele med andre!