Svinekoteletter på gresk måte!

  1. Den perfekte kotelett oppskriften. Gylden og sprø på utsiden og perfekt mør og saftig på innsiden.
Skriv ut Del på Facebook
Den perfekte greske kotelettoppskriften. Gylden og sprø på utsiden og perfekt mør og saftig på innsiden smaksatt med en deilig gresk marinade.
Hovedrett
Gresk
45 min.
180 C
4 pers.

Ingredienser
 

  • 4 svinekoteletter utbenet, ca 2,5 cm tykk
  • 5 mellomstore poteter kuttet i båter

Marinade

  • 4 ss olivenolje
  • 1 ss rødvinseddik
  • 2 fedd hvitløk i skiver
  • 1 rødløk grovhakket
  • 1 ss tørket oregano
  • salt og nykvernet pepper
  • 1 ss sennep valgfritt

Poteter

  • ¼ kopp tørr hvitvin eller god kraft
  • 1 fedd hvitløk finhakket
  • saften av en halv sitron
  • 2 ss olivenolje
  • 1 ts tørket oregano
  • salt og nykvernet pepper

Fremgangsmåte
 

Marinade

  • Start med å forberede marinaden. Ha grovhakket løk, hvitløksskivene og svinekoteletter i en stor bolle. Bland sammen olivenolje og rødvinseddik og smak til med salt og nykvernet pepper. Dryss svinekoteletter med oregano og helle over marinaden, bland til det dekker kotelettene.. Dekk bollen med plastfolie, avkjøl og la marinere i 1-2 timer.

Poteter

  • Klipp et stort stykke bakepapir og bløtlegg det med vann. Klem for å bli kvitt overflødig vann og legg det på et stort stekebrett.
  • Legg potetbåtene på bakepapiret, drypp over olivenolje og sitronsaft, hell i hvitvinen og smak til med salt. Dryss potetene med oregano og finhakket hvitløk. Dekk med et stort vått stykke bakepapir og fest kantene sammen for å forsegle. Stek ved 180C i ca 45 minutter.

Kjøtt

  • Nå er det på tide å få litt farge på kotelettene. Varm opp en stekepanne over høy varme og stek dem i ca 1 minutt på hver side, til de har fått fin farge.
  • Ta stekebrettet ut av ovnen. Ta av bakepapiret og legg kotelettene over potetene i et enkelt lag. Dekk til igjen og tett til og sett tilbake i ovnen i ca 10-15 minutter, avhengig av tykkelsen på kotelettene.
  • Ta stekebrettet ut av ovnen, pakk ut og fjern kotelettene. Dekk dem med aluminiumsfolie og la hvile i 10 minutter.
  • Stek potetene uten papir på toppen i ca 15 minutter, til de har fått fin farge.
  • Server mens det fortsatt er varm.
    NYT !
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!

Relaterte oppskrifter

Del meg da vel!

Anne

Jeg heter Anne Bullen Eek og er opprinnelig fra Hurum i Buskerud, nærmere bestemt Bogen. Der bygger vi nå hus og flytter om ikke så lenge.

Av yrke er jeg sykepleier og jeg er bestemor til Frida og Alfred og jeg er » tante Rundtomkring » til mange andre.

Jeg har mange interesser og en av dem er kjøkkengleder! Jeg liker å bake og lage mat og liker veldig godt å ta i bruk gamle oppskrifter fra min mor og bestemors kokebøker.

Jeg synes at det å planlegge og lage en god middag til venner og familie, er veldig hyggelig.
Jeg har samlet oppskrifter hele mitt voksne liv.

Det er veldig moro med nye smaker, det er spesielt fint å få oppskrifter på mat man har spist hos venner rundt om i verden.
De liker jeg å dele med andre!