Sylte

sylte
Hjemmelaget sylte
Skriv ut Del på Facebook
Sylte smaker utrolig godt på grovt Toralf brød med grov sennep

Ingredienser
 

Til kokingen

  • 4 stk buklist, sideflesk trekkes i lettsaltet vann til det mørt, ca 2 t
  • 1 ss salt pr. l. vann
  • 1 ss pepperkorn
  • 1 stk laubærblad
  • 1 liten gul løk

Krydderblanding til sylta

  • 1 ss salt
  • 1 ts pepper
  • ½ ts allehånde
  • ½ ts nellik
  • 1 ss gule sennepsfrø
  • 2 ss gelantinpulver

Fremgangsmåte
 

  • Del opp buklisten i passe biter til å passe ned i kjelen. Kok opp vannet med krydder og løk, skum godt av og la det simre i 2 timer.
  • Jeg har en rund og en avlang sylteform, men det går fint å bruke en vanlig brødform. En sylteform har lokk som går an å presse ned.
  • Når sylteflesket er kokt, skjæres det i skiver med oppskjærmaskin. Det går fint å bruke en skarp kniv og, selvfølgelig. Jobb med kjøttet så varmt som mulig, da smelter gelantinen og binder det sammen.
  • Legg litt svor i bunnen av formen og legg kjøttet lagvis med krydderblandingen til formen er full. Avslutt med en bit svor.
  • Press lokket på. Legg formen tilbake i kokevannet og la sylten bli gjennomvarm. Avkjøles og skjæres i tynne skiver.
  • Bruker du brødform, kan legge et matpapir over og legge noe tungt på for å presse sylten sammen. Da kan du ikke sette formen til bake i vannet. For å være sikker på at gelantinen løser seg opp, bør kjøttet være så varmt som mulig når du legger det sammen.

Tips og triks!

 
Syltekraften siles og avkjøles og blir en fantastisk god møljekraft.
Mølje spises vel ikke over hele Norge, men jeg er vant til å spise det på formiddagen på julaften. Det består av Møljebrød, som et spesielt flatbrød og kraft. Flatbrødet knuses i en dyp tallerken og kokekraften til sylten, som nå smaker godt av alle krydderne, helles kokende varmt over. Vipps så er kokekraften blitt til møljekraft.
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!

Relaterte oppskrifter

Del meg da vel!

Anne

Jeg heter Anne Bullen Eek og er opprinnelig fra Hurum i Buskerud, nærmere bestemt Bogen. Der bygger vi nå hus og flytter om ikke så lenge.

Av yrke er jeg sykepleier og jeg er bestemor til Frida og Alfred og jeg er » tante Rundtomkring » til mange andre.

Jeg har mange interesser og en av dem er kjøkkengleder! Jeg liker å bake og lage mat og liker veldig godt å ta i bruk gamle oppskrifter fra min mor og bestemors kokebøker.

Jeg synes at det å planlegge og lage en god middag til venner og familie, er veldig hyggelig.
Jeg har samlet oppskrifter hele mitt voksne liv.

Det er veldig moro med nye smaker, det er spesielt fint å få oppskrifter på mat man har spist hos venner rundt om i verden.
De liker jeg å dele med andre!