Syltet agurk med pepperrot og chili

Foto: Shutterstock

Saltgurka på svensk. Dette er en oppskrift av Sandra Mastio i Timian, tupp og tårta.

Skriv ut Del på Facebook

Ingredienser
 

Forbered agurkene

  • kg små agurker Västerås-agurker
  • 2 dl grovt havsalt uten jod

Lake

  • 1 liter vann
  • 2 dl eddik
  • 1 dl grovt havsalt uten jod
  • 1 ss honning
  • Krydder
  • 10 solbærblader
  • 2 røde chili
  • 6 laurbærblader
  • 5 dillkroner
  • 5 cm pepperrot

Fremgangsmåte
 

Forbered agurkene

  • Jeg vet ikke hva Vesterås agurker er, men jeg fikk tak i små agurker på en Asiabutikk som egnet seg fint til dette. Små sylteagurker på ca 10 cm kan sikkert også brukes.
    Del agurkene i 4 på langs.
    Salt agurkene ved å pakke dem tett i en krukke med salt og la stå over natten, med plast over og litt press.
    Skyll dem veldig godt i kaldt vann neste dag og la de renne av seg på tørkepapir.
  • Steriliser en glasskrukke ved å vaske den grundig og varm den i ovnen på 120 grader i 10 minutter.

Lake

  • Kok opp laken med salt, eddik og honning ( jeg brukte sukker, ca ½ dl.) La den avkjøle seg.
  • Legg agurkene i glasset, vekselvis med blader, chili i skiver og pepperrot i terninger.
  • Hell den avkjølte laken over agurkene, helt fullt. Sett på et tettsittende lokk, sett glasset kaldt og vent ca 1 uke før du spiser, hvis du kan.
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!

Relaterte oppskrifter

Del meg da vel!

Anne

Jeg heter Anne Bullen Eek og er opprinnelig fra Hurum i Buskerud, nærmere bestemt Bogen. Der bygger vi nå hus og flytter om ikke så lenge.

Av yrke er jeg sykepleier og jeg er bestemor til Frida og Alfred og jeg er » tante Rundtomkring » til mange andre.

Jeg har mange interesser og en av dem er kjøkkengleder! Jeg liker å bake og lage mat og liker veldig godt å ta i bruk gamle oppskrifter fra min mor og bestemors kokebøker.

Jeg synes at det å planlegge og lage en god middag til venner og familie, er veldig hyggelig.
Jeg har samlet oppskrifter hele mitt voksne liv.

Det er veldig moro med nye smaker, det er spesielt fint å få oppskrifter på mat man har spist hos venner rundt om i verden.
De liker jeg å dele med andre!