Saltgurka på svensk. Dette er en oppskrift av Sandra Mastio i Timian, tupp og tårta.
Ingredienser
Forbered agurkene
- 1½ kg små agurker Västerås-agurker
- 2 dl grovt havsalt uten jod
Lake
- 1 liter vann
- 2 dl eddik
- 1 dl grovt havsalt uten jod
- 1 ss honning
- Krydder
- 10 solbærblader
- 2 røde chili
- 6 laurbærblader
- 5 dillkroner
- 5 cm pepperrot
Fremgangsmåte
Forbered agurkene
- Jeg vet ikke hva Vesterås agurker er, men jeg fikk tak i små agurker på en Asiabutikk som egnet seg fint til dette. Små sylteagurker på ca 10 cm kan sikkert også brukes.Del agurkene i 4 på langs. Salt agurkene ved å pakke dem tett i en krukke med salt og la stå over natten, med plast over og litt press.Skyll dem veldig godt i kaldt vann neste dag og la de renne av seg på tørkepapir.
- Steriliser en glasskrukke ved å vaske den grundig og varm den i ovnen på 120 grader i 10 minutter.
Lake
- Kok opp laken med salt, eddik og honning ( jeg brukte sukker, ca ½ dl.) La den avkjøle seg.
- Legg agurkene i glasset, vekselvis med blader, chili i skiver og pepperrot i terninger.
- Hell den avkjølte laken over agurkene, helt fullt. Sett på et tettsittende lokk, sett glasset kaldt og vent ca 1 uke før du spiser, hvis du kan.
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!