Syltet gresskar

Skriv ut Del på Facebook Legg til i min samling
Her finner du en artikkel om de forskjellige gresskartyper som egner seg til å spise. Klikk her.
Lett
+
+

Ingredienser
 

  • 1 kg gresskar i biter ca 2×2 cm
  • 4 dl 7% eddik, jeg brukte eplecider eddik
  • 750 gr sukker
  • 20 g hel ingefær
  • 15 hele nellikspiker

Fremgangsmåte
 

  • Rens gresskaret og del kjøttet opp i biter.
    Kok opp syltelaken, rør til sukkeret har løst seg opp og ha i gresskarbitene. Kok dem til de er klare og møre. Mine tok ca. 10 min. Hadde jeg kokt lenger ville de kokt helt i stykker.
  • Ha gresskaret over i egnede, rengjorte glass.
    Kok laken ca 10 min. til. Til den har tyknet litt. Hell laken over gresskaret i glassene og lukk glassene.
  • La glassene stå på benken natten over og la de stå minst 8 dager før de spises av.
    Sett glassene mørkt og kjølig og du har nydelig tilbehør utover vinteren.

Tips og triks!

Jeg brukte Hokkaido gresskar og det er veldig mørt så det kunne ikke kokes mer enn ca 10 min i syltelaken.  Det smaker nøttaktig før det blir syltet og er veldig godt til kjøttretter.
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!

Relaterte oppskrifter

Del meg da vel!

Anne

Jeg heter Anne Bullen Eek og er opprinnelig fra Hurum i Buskerud, nærmere bestemt Bogen. Der bygger vi nå hus og flytter om ikke så lenge.

Av yrke er jeg sykepleier og jeg er bestemor til Frida og Alfred og jeg er » tante Rundtomkring » til mange andre.

Jeg har mange interesser og en av dem er kjøkkengleder! Jeg liker å bake og lage mat og liker veldig godt å ta i bruk gamle oppskrifter fra min mor og bestemors kokebøker.

Jeg synes at det å planlegge og lage en god middag til venner og familie, er veldig hyggelig.
Jeg har samlet oppskrifter hele mitt voksne liv.

Det er veldig moro med nye smaker, det er spesielt fint å få oppskrifter på mat man har spist hos venner rundt om i verden.
De liker jeg å dele med andre!