Her finner du en artikkel om de forskjellige gresskartyper som egner seg til å spise. Klikk her.
Lett
+
+
0
Ingredienser
- 1 kg gresskar i biter ca 2×2 cm
- 4 dl 7% eddik, jeg brukte eplecider eddik
- 750 gr sukker
- 20 g hel ingefær
- 15 hele nellikspiker
Fremgangsmåte
- Rens gresskaret og del kjøttet opp i biter.Kok opp syltelaken, rør til sukkeret har løst seg opp og ha i gresskarbitene. Kok dem til de er klare og møre. Mine tok ca. 10 min. Hadde jeg kokt lenger ville de kokt helt i stykker.
- Ha gresskaret over i egnede, rengjorte glass.Kok laken ca 10 min. til. Til den har tyknet litt. Hell laken over gresskaret i glassene og lukk glassene.
- La glassene stå på benken natten over og la de stå minst 8 dager før de spises av.Sett glassene mørkt og kjølig og du har nydelig tilbehør utover vinteren.
Tips og triks!
Jeg brukte Hokkaido gresskar og det er veldig mørt så det kunne ikke kokes mer enn ca 10 min i syltelaken. Det smaker nøttaktig før det blir syltet og er veldig godt til kjøttretter.
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!