Matgleden - Anne Bullen Eek

Syltet rødløk

Matgleden

10. juni 2024

Foto: Shutterstock

Skriv ut Del på Facebook
Matgleden

Ingredienser
 

  • 3-4 stk rødløk
  • 1 dl vann
  • 1 dl eddik
  • 2 dl sukker
  • salt og pepper

Fremgangsmåte
 

  • Skjær 3-4 rødløk i tynne skiver. Legg i et glass eller en krukke.
  • Kok opp 1 dl eddik ( 7 %), 1 dl vann og 2 dl sukker og hell over den rå løken. Det er fullt mulig å redusere sukkermengden til 1 dl om du du foretrekker løken mindre søt, smak deg frem.
  • Dekk med lokk, og la stå på kjøkkenbenken, 1 time eller helst 4-6 timer før servering.
    Oppbevar i kjøleskapet. Holder seg godt i 2-3 uker, vær obs på at løken vil miste sin fine rødfarge etter en tid.
Matgleden
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!

Epleterte