Syltet rødløk

Foto: Shutterstock

Skriv ut Del på Facebook
0

Ingredienser
 

  • 3-4 stk rødløk
  • 1 dl vann
  • 1 dl eddik
  • 2 dl sukker
  • salt og pepper

Fremgangsmåte
 

  • Skjær 3-4 rødløk i tynne skiver. Legg i et glass eller en krukke.
  • Kok opp 1 dl eddik ( 7 %), 1 dl vann og 2 dl sukker og hell over den rå løken. Det er fullt mulig å redusere sukkermengden til 1 dl om du du foretrekker løken mindre søt, smak deg frem.
  • Dekk med lokk, og la stå på kjøkkenbenken, 1 time eller helst 4-6 timer før servering.
    Oppbevar i kjøleskapet. Holder seg godt i 2-3 uker, vær obs på at løken vil miste sin fine rødfarge etter en tid.
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!

Relaterte oppskrifter

Del meg da vel!

Anne

Jeg heter Anne Bullen Eek og er opprinnelig fra Hurum i Buskerud, nærmere bestemt Bogen. Der bygger vi nå hus og flytter om ikke så lenge.

Av yrke er jeg sykepleier og jeg er bestemor til Frida og Alfred og jeg er » tante Rundtomkring » til mange andre.

Jeg har mange interesser og en av dem er kjøkkengleder! Jeg liker å bake og lage mat og liker veldig godt å ta i bruk gamle oppskrifter fra min mor og bestemors kokebøker.

Jeg synes at det å planlegge og lage en god middag til venner og familie, er veldig hyggelig.
Jeg har samlet oppskrifter hele mitt voksne liv.

Det er veldig moro med nye smaker, det er spesielt fint å få oppskrifter på mat man har spist hos venner rundt om i verden.
De liker jeg å dele med andre!