Syltetøykjeks

Smør og sukker røres hvitt. Ha i malte mandler, sikt inn hvetemel med kanel og bakepulver. Arbeid deigen fort sammen og avkjøl. Stikk ut 30 kjeks og lag et hull i midten på 15 av de. Pensle de 15 med hull med eggehvite og dryss over hakkede flakmandler. Stek alle kjeksene ved 180*C i ca. 12- 15 min. Avkjøles. Syltetøy

Ingredienser
 

  • 225 g meierismør
  • 150 g sukker
  • 100 g malte mandler
  • 2 stk små egg
  • 280 g mel
  • 1 ts kanel
  • 1 ts bakepulver
  • Flakede mandler til pynt
  • 1 eggehvite til pensling
  • Syltetøy:
  • 500 g bringebær eller bjørnebær
  • 1 3/4 dl sukker
  • 2 ts limesaft
  • 4 ts fruktpektin

Fremgangsmåte
 

Kjeks

  • Smør og sukker røres hvitt. Ha i malte mandler, sikt inn hvetemel med kanel og bakepulver. Arbeid deigen fort sammen og avkjøl. .
  • Kjevle deigen tynt ut på bakepapiret. Bruk så lite mel som mulig. Stikk ut 30 kjeks og lag et hull i midten på 15 av de. Pensle de 15 med hull med eggehvite og dryss over hakkede flakmandler. Avkjøl på bakepapiret i kjøleskap ca 15/20 min før steking.
  • Stek alle kjeksene ved 180*C i ca. 12- 15 min. Avkjøles. Du kan godt bruke varmluft, følg godt med.

Syltetøy

  • Kok opp bringebær, sukker og smak til med lime. Sil vekk steinene, ha tilbake i kjelen og kokes opp igjen med fruktpektinen. Sett til kjøling.
  • Monter kakene sammen ved å legge en ts syltetøy på de runde kjeksene og legg den med hull og mandler oppå.
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!

Relaterte oppskrifter

Jeg heter Anne Bullen Eek og er opprinnelig fra Hurum i Buskerud, nærmere bestemt Verket.

Av yrke er jeg sykepleier og jeg er bestemor til Frida og Alfred og jeg er » tante Rundtomkring » til mange andre.

Jeg har mange interesser og en av dem er kjøkkengleder! Jeg liker å bake og lage mat og liker veldig godt å ta i bruk gamle oppskrifter fra min mor og bestemors kokebøker.

Jeg synes at det å planlegge og lage en god middag til venner og familie, er veldig hyggelig.
Jeg har samlet oppskrifter hele mitt voksne liv.

Det er veldig moro med nye smaker, det er spesielt fint å få oppskrifter på mat man har spist hos venner rundt om i verden.
De liker jeg å dele med andre!