Småkaker
Norsk
12-15 min.
180 gr
Lett
0
Ingredienser
Kjeks
- 225 g meierismør
- 150 g sukker
- 100 g malte mandler
- 2 stk små egg
- 280 g mel
- 1 ts kanel
- 1 ts bakepulver
- Flakede mandler til pynt
- 1 eggehvite til pensling
Syltetøy
- 500 g bringebær eller bjørnebær
- 1 ¾ dl sukker
- 2 ts limesaft
- 4 ts fruktpektin
Fremgangsmåte
Kjeks
- Smør og sukker røres hvitt. Ha i malte mandler, sikt inn hvetemel med kanel og bakepulver. Arbeid deigen fort sammen og avkjøl. .
- Kjevle deigen tynt ut på bakepapiret. Bruk så lite mel som mulig. Stikk ut 30 kjeks og lag et hull i midten på 15 av de. Pensle de 15 med hull med eggehvite og dryss over hakkede flakmandler. Avkjøl på bakepapiret i kjøleskap ca 15/20 min før steking.
- Stek alle kjeksene ved 180*C i ca. 12- 15 min. Avkjøles. Du kan godt bruke varmluft, følg godt med.
Syltetøy
- Kok opp bringebær, sukker og smak til med lime. Sil vekk steinene, ha tilbake i kjelen og kokes opp igjen med fruktpektinen. Sett til kjøling.
- Monter kakene sammen ved å legge en ts syltetøy på de runde kjeksene og legg den med hull og mandler oppå.
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!