ca 40 min nederst i ovnen
180 C
+
0
Ingredienser
Mørdeig
- 400 gr hvetemel
- 240 gr meierismør rom temp.
- 100 gr melis
- 50 gr mandelmel
- 2 stk stk egg
Fyll
- 5-8 stk epler avhengig av str.
- sukker og kanel
Fremgangsmåte
Mørdeig
- Miks fort sammen mel, smør, melis og mandelmel. Ta deigen ut av bollen kna inn eggene for hånd. Ikke fall for fristelsen å ha i mer mel, samle deigen og sett den til avkjøling, da blir den god å jobbe med!
- Når deigen er avkjølt, kjevle den til en leiv og legg leiven i en springform. Dekk også sidene. Den behøver ikke være veldig tynn i bunn. Spar deig til fint mønster på toppen.
Fyll
- Skjær eplene i skiver, og legg dem tett i tett på bunnen i et tykt lag. Dryss med sukker og kanel eller bland eplene med sukker og kanel i en pose. Hvis du vil er det deilig med vaniljekrem oppå eplene. Ferdig krem er helt greit. Pensle med smeltet smør og dryss med med mandelflak. Hvis eplene er søte så vær litt beskjeden med sukker, det er lett for å bli for søtt.
- Kjevle ut en leiv og skjær strimler som du legger i et fint mønster på toppen, pensle med egg.
- Stek kaken på nederste rille.
Tips og triks!
Denne kaken er nesten best dagen derpå og holder seg godt i kjøleskap.
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!