Tante Randis grove brød

Fotokilde: Brodogkorn.no
Skriv ut Del på Facebook
Tante hadde 3 gutter som alle spiste godt, for henne var det viktig å ha gode, sunne mettende brød.
Dette er hennes oppskrift.
1,5 t
200 C
+
0

Utstyr

  • 4 former eller langpanne, skill brødene ved å pensle med olje

Ingredienser
 

  • 2 kg sammalt hvete
  • 3 dl store havregryn
  • 1,5 dl hvetekli
  • 50 g gjær
  • 1 l lunken skummet melk
  • 3 ss olje
  • 7 dl lunkent vann
  • 1 ss salt

Fremgangsmåte
 

  • Løs opp gjæren i litt av melken. Jeg liker å gjøre det selv om det sies at den kan smuldres rett i deigen. Eller bruk tørrgjær.
  • Du kan legge i bløt havregrynene og kliet i noen vannet eller melken slik at det får trukket til seg væske.
  • Elt alt godt sammen, hold igjen litt på melet så ikke deigen blir for fast.
  • Hev deigen i 3 timer, ha den over i stor bolle som er stor nok til at deigen kan utvide seg.
  • Del deigen i 4 ha den i formene og sett formene rett i kald ovn. Sett ovnen på 200°C og la de stå på nederste rille i 1,5 t.
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!

Relaterte oppskrifter

Del meg da vel!

Anne

Jeg heter Anne Bullen Eek og er opprinnelig fra Hurum i Buskerud, nærmere bestemt Bogen. Der bygger vi nå hus og flytter om ikke så lenge.

Av yrke er jeg sykepleier og jeg er bestemor til Frida og Alfred og jeg er » tante Rundtomkring » til mange andre.

Jeg har mange interesser og en av dem er kjøkkengleder! Jeg liker å bake og lage mat og liker veldig godt å ta i bruk gamle oppskrifter fra min mor og bestemors kokebøker.

Jeg synes at det å planlegge og lage en god middag til venner og familie, er veldig hyggelig.
Jeg har samlet oppskrifter hele mitt voksne liv.

Det er veldig moro med nye smaker, det er spesielt fint å få oppskrifter på mat man har spist hos venner rundt om i verden.
De liker jeg å dele med andre!