Små terter med Västerbottensost er ekte små munnfuller av glede. Osten gir en dyp, nøtteaktig smak som passer til det meste – fra en enkel brunsj til et festlig koldtbord.
6 terter
Ingredienser
Bunn
- 120 g hvetemel
- 60 g fullkorns speltmel
- 125 g smør
- 60 g egg
- 5 g salt
Fyll
- 180 g egg
- 250 g fløte
- 100 g melk
- 300 g Västerbottensost revet
- 2 ss gressløk finhakket
- 0,5 rødløk finhakket
- 5 g salt
- 3 g sort pepper
Fremgangsmåte
Pai bunnen skal forstekes
- Bland mel, salt og smør til en smuldrete deig. Tilsett egg og kjør sammen.
- Trykk deigen ut i en form, ca. 25 cm i diameter, eller flere små former. Sett i kjøleskapet i minst 30 minutter.
- Forvarm ovnen til 200 grader.
- Stikk hull på formen(e) med en gaffel.
- Forstek i ca. 5-10 minutter avhengig av størrelse. Ta ut og la avkjøles.
Fyllet
- Senk ovnstemperaturen til 175 ℃.
- Bland fløte, melk, egg, salt og sort pepper i en bolle. Bland inn ost, rødløk og gressløk.
- Hell fyllet i skallet/skallene og stek i 15–20 minutter for små paier og 25–40 minutter for store paier. De skal få fin farge og fyllet skal stivne.
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!





