Oppskriften er fra mammas håndskrevne bok og er nok arvet fra bestemor! Disse var det alltid en boks av tidlig i desember.
12-15 min.
175 c
0
Ingredienser
- 200 g smør
- 400 g hvetemel
- 200 g sukker
- revet skall av en sitron om du ønsker.
- 1 ts hornsalt hjortetakk
- 3 egg
Pynt
- 50 g mandler
- perlesukker
Fremgangsmåte
- Smuldre smøret i melet. Bland i sukker, sitronskall og hornsalt. Visp eggene lett og hold av litt til pensling. Bland resten i deigen og kna den jevn.
- Del deigen i 4 eller seks deler. Avhengig av hvor lange du vil ha kakene. Rull hver del til pølser som er like lange som stekeplaten. Legg dem ved siden av hverandre på en bakepapirdekket stekeplate. Trykk rullene litt ned med fingrene, så de blir flatere. Pensle over med egg og dryss over fint hakkede mandler og perlesukker.
- Stek kakene midt i ovnen som angitt. Ta de ut av ovnen og avkjøl i noen minutter. Skjær deretter lengdene på skrå i jevne skiver med en skarp kniv. Legg kakene på bakeplaten og tørk dem i ovnen ved 75°C i ca 1 time. Sjekk at de er tørre. Avkjøles helt på rist før de has i kakeboksen.
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!