Tebrød

Foto: Fra Melange

Oppskriften er fra mammas håndskrevne bok og er nok arvet fra bestemor! Disse var det alltid en boks av tidlig i desember.

Skriv ut Del på Facebook
12-15 min.
175 c
0

Ingredienser
 

  • 200 g smør
  • 400 g hvetemel
  • 200 g sukker
  • revet skall av en sitron om du ønsker.
  • 1 ts hornsalt hjortetakk
  • 3 egg

Pynt

  • 50 g mandler
  • perlesukker

Fremgangsmåte
 

  • Smuldre smøret i melet. Bland i sukker, sitronskall og hornsalt. Visp eggene lett og hold av litt til pensling. Bland resten i deigen og kna den jevn.
  • Del deigen i 4 eller seks deler. Avhengig av hvor lange du vil ha kakene.
    Rull hver del til pølser som er like lange som stekeplaten. Legg dem ved siden av hverandre på en bakepapirdekket stekeplate. Trykk rullene litt ned med fingrene, så de blir flatere.
    Pensle over med egg og dryss over fint hakkede mandler og perlesukker.
  • Stek kakene midt i ovnen som angitt. Ta de ut av ovnen og avkjøl i noen minutter. Skjær deretter lengdene på skrå i jevne skiver med en skarp kniv. Legg kakene på bakeplaten og tørk dem i ovnen ved 75°C i ca 1 time. Sjekk at de er tørre.
    Avkjøles helt på rist før de has i kakeboksen.
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!

Relaterte oppskrifter

Del meg da vel!

Anne

Jeg heter Anne Bullen Eek og er opprinnelig fra Hurum i Buskerud, nærmere bestemt Bogen. Der bygger vi nå hus og flytter om ikke så lenge.

Av yrke er jeg sykepleier og jeg er bestemor til Frida og Alfred og jeg er » tante Rundtomkring » til mange andre.

Jeg har mange interesser og en av dem er kjøkkengleder! Jeg liker å bake og lage mat og liker veldig godt å ta i bruk gamle oppskrifter fra min mor og bestemors kokebøker.

Jeg synes at det å planlegge og lage en god middag til venner og familie, er veldig hyggelig.
Jeg har samlet oppskrifter hele mitt voksne liv.

Det er veldig moro med nye smaker, det er spesielt fint å få oppskrifter på mat man har spist hos venner rundt om i verden.
De liker jeg å dele med andre!