Tempurarøre

Foto: Shutterstock

En viktig bestandel når du skal fritere til asiatiske retter.

Skriv ut Del på Facebook
0

Ingredienser
 

  • 90 g hvetemel
  • 60 g maisenna
  • 3 ts bakepulver
  • 0,25 ts salt
  • 1,5 dl vann
  • 0,5 dl kremfløte
  • 1 stk. egg

Fremgangsmåte
 

  • Bland sammen de tørre ingrediensene til tempurarøre i en skål.
  • Visp sammen vann, fløte og egg.
  • Hell det våte i skålen med det tørre, og rør raskt sammen. Ikke rør for mye, da blir ikke røren god å jobbe med.
  • Dypp grønnsaker, fisk eller kjøtt i røren, og stek i frityr til det er gjennomstekt og tempuraen er gyllen på farge.

Tips og triks!

Til eks scampi, kyllig etc som ikke skal i saus, er det ekstra godt å rulle de i pankomel etter at de er dyppet i røren.
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!

Relaterte oppskrifter

Del meg da vel!

Anne

Jeg heter Anne Bullen Eek og er opprinnelig fra Hurum i Buskerud, nærmere bestemt Bogen. Der bygger vi nå hus og flytter om ikke så lenge.

Av yrke er jeg sykepleier og jeg er bestemor til Frida og Alfred og jeg er » tante Rundtomkring » til mange andre.

Jeg har mange interesser og en av dem er kjøkkengleder! Jeg liker å bake og lage mat og liker veldig godt å ta i bruk gamle oppskrifter fra min mor og bestemors kokebøker.

Jeg synes at det å planlegge og lage en god middag til venner og familie, er veldig hyggelig.
Jeg har samlet oppskrifter hele mitt voksne liv.

Det er veldig moro med nye smaker, det er spesielt fint å få oppskrifter på mat man har spist hos venner rundt om i verden.
De liker jeg å dele med andre!