Terte med lodderogn

Bruk gjerne lakserogn også!

Skriv ut Del på Facebook
Forrett
Norsk
25 min.
150 gr
8 personer

Ingredienser
 

  • 200 gr finhakket sjalottløk
  • 1 ss smør
  • 2 ss vann
  • ¼ ts timian
  • 2 stk egg
  • 1 stk eggeplomme
  • 3 dl creme fraiche
  • ½ ts salt
  • pepper
  • 200/300 gr lodderogn

Fremgangsmåte
 

Terten

  • Rens og finhakk løken. Fres i en panne med smør på svak varme til den er blank.
    Tilsett vann og la det koke inn i ca 5 min.
    Krydre og la den kjølne.
    Rør sammen egg, creme fraiche, salt og pepper.
    Tilsett løken.
    Hell blandingen i 8 smurte former.
    Stek midt i ovnen.
    Ta de ut etter ca 25 min og la de kjølne ca. 20 min. ( eller la de bli helt kalde)
    Velv de på en tallerken og legg en ball med lodderogn på toppen.

Tips og triks!

Andre smakstilsetninger kan være dill eller en annen urt du foretrekker. Dillen bør tilsettes i røren, ikke stekes.
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!

Relaterte oppskrifter

Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter
Share on linkedin

Jeg heter Anne Bullen Eek og er opprinnelig fra Hurum i Buskerud, nærmere bestemt Verket.

Av yrke er jeg sykepleier og jeg er bestemor til Frida og Alfred og jeg er » tante Rundtomkring » til mange andre.

Jeg har mange interesser og en av dem er kjøkkengleder! Jeg liker å bake og lage mat og liker veldig godt å ta i bruk gamle oppskrifter fra min mor og bestemors kokebøker.

Jeg synes at det å planlegge og lage en god middag til venner og familie, er veldig hyggelig.
Jeg har samlet oppskrifter hele mitt voksne liv.

Det er veldig moro med nye smaker, det er spesielt fint å få oppskrifter på mat man har spist hos venner rundt om i verden.
De liker jeg å dele med andre!