Tikka betyr kjøtt uten ben. Her er det laget med kylling, men annet kjøtt går også fint
Hvis du vil ha Nanbrød ved siden av er oppskriften her: Nanbrød
4 personer
Ingredienser
Marinade
- 800 g kyllingfilet eller lårfilet
- 1 dl yoghurt naturell
- 2 båter hvitløk
- 3 cm frisk ingefær
- saft av 0 5 stk. sitron
- 0,5 ts chilipulver
- 1 ts malt koriander
- 1 ts malt spisskummen
Saus
- 1 stk. løk
- 2 båter hvitløk
- 3 cm frisk ingefær
- 4 ss nøytral olje
- 1 ts malt spisskummen
- 1 ts revet muskatnøtt
- 1 ts gurkemeie
- 1 ts chilipulver
- 1 ss garam masala
- 1 ss tomatpuré
- 1 boks hermetiske tomater
- 1,5 dl matfløte eller kremfløte
- 1 dl malte mandler eller cashewnøtter
- 0,5 bunt frisk koriander
Fremgangsmåte
Mariner
- Del kyllingfileter i store biter.
- Ha yoghurt i en bolle og tilsett finhakket hvitløk, revet ingefær, sitronsaft, chilipulver, koriander, spisskummen og salt. Bland godt og legg i kyllingbitene. Sett bollen kaldt, helst over natten.
Saus
- Finhakk løk og hvitløk. Riv ingefær fint. Varm litt olje i en gryte og fres løk, hvitløk og ingefær på middels varme til løken begynner å bli gyllen. Tilsett, spisskummen, muskat, gurkemeie, chilipulver, garam masala, tomatpuré og hakkede tomater. Kok opp og la sausen koke noen minutter før du tilsetter fløten.
- Varm litt olje i en vid stekepanne med høy kant. Stek kyllingbitene i omganger til de endrer farge. Legg bitene over i sausen etter hvert. Tilsett resten av marinaden i sausen. Bland inn malte mandler.
- La det hele småkoke i ca. 10 minutter. Smak til med salt og mer krydder etter smak.
- Dryss over grovhakkede mandler og hakket frisk koriander ved servering. Vi har også pyntet med svarte sesamfrø.
- Server med ris, og gjerne også med nanbrød, raita og mangochutney.
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!