Tikka masala

Foto: Shutterstock

Tikka betyr kjøtt uten ben. Her er det laget med kylling, men annet kjøtt går også fint

Skriv ut Del på Facebook
Hvis du vil ha Nanbrød ved siden av er oppskriften her: Nanbrød
4 personer

Ingredienser
 

Marinade

  • 800 g kyllingfilet eller lårfilet
  • 1 dl yoghurt naturell
  • 2 båter hvitløk
  • 3 cm frisk ingefær
  • saft av 0 5 stk. sitron
  • 0,5 ts chilipulver
  • 1 ts malt koriander
  • 1 ts malt spisskummen

Saus

  • 1 stk. løk
  • 2 båter hvitløk
  • 3 cm frisk ingefær
  • 4 ss nøytral olje
  • 1 ts malt spisskummen
  • 1 ts revet muskatnøtt
  • 1 ts gurkemeie
  • 1 ts chilipulver
  • 1 ss garam masala
  • 1 ss tomatpuré
  • 1 boks hermetiske tomater
  • 1,5 dl matfløte eller kremfløte
  • 1 dl malte mandler eller cashewnøtter
  • 0,5 bunt frisk koriander

Fremgangsmåte
 

Mariner

  • Del kyllingfileter i store biter.
  • Ha yoghurt i en bolle og tilsett finhakket hvitløk, revet ingefær, sitronsaft, chilipulver, koriander, spisskummen og salt. Bland godt og legg i kyllingbitene. Sett bollen kaldt, helst over natten.

Saus

  • Finhakk løk og hvitløk. Riv ingefær fint. Varm litt olje i en gryte og fres løk, hvitløk og ingefær på middels varme til løken begynner å bli gyllen. Tilsett, spisskummen, muskat, gurkemeie, chilipulver, garam masala, tomatpuré og hakkede tomater. Kok opp og la sausen koke noen minutter før du tilsetter fløten.
  • Varm litt olje i en vid stekepanne med høy kant. Stek kyllingbitene i omganger til de endrer farge. Legg bitene over i sausen etter hvert. Tilsett resten av marinaden i sausen. Bland inn malte mandler.
  • La det hele småkoke i ca. 10 minutter. Smak til med salt og mer krydder etter smak.
  • Dryss over grovhakkede mandler og hakket frisk koriander ved servering. Vi har også pyntet med svarte sesamfrø.
  • Server med ris, og gjerne også med nanbrød, raita og mangochutney.
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!

Relaterte oppskrifter

Del meg da vel!

Anne

Jeg heter Anne Bullen Eek og er opprinnelig fra Hurum i Buskerud, nærmere bestemt Bogen. Der bygger vi nå hus og flytter om ikke så lenge.

Av yrke er jeg sykepleier og jeg er bestemor til Frida og Alfred og jeg er » tante Rundtomkring » til mange andre.

Jeg har mange interesser og en av dem er kjøkkengleder! Jeg liker å bake og lage mat og liker veldig godt å ta i bruk gamle oppskrifter fra min mor og bestemors kokebøker.

Jeg synes at det å planlegge og lage en god middag til venner og familie, er veldig hyggelig.
Jeg har samlet oppskrifter hele mitt voksne liv.

Det er veldig moro med nye smaker, det er spesielt fint å få oppskrifter på mat man har spist hos venner rundt om i verden.
De liker jeg å dele med andre!