Tilslørte bondepiker

Foto: Shutterstock
Skriv ut Del på Facebook
Dessert
Lett
6

Ingredienser
 

Eplemos

  • 7 stk epler
  • 1 dl sukker
  • ½ dl vann

Strø

  • 1-2 ss smør
  • ca. 10 stk kavringer knuses
  • 70 gr hakkede hasselnøttkjerner
  • 2 ss sukker
  • kanel etter smak

Fløte

  • 3 dl fløte
  • 1 ts melis
  • litt ekte vanilje

Fremgangsmåte
 

Eplemos

  • Skrell epler, og kutt i biter. Ha eplebiter, sukker og vann i en kjele og kok til eplene er møre og begynner å bli mos.
    Gjem gjerne noen fine biter som du har i på slutten, så de ikke blir helt most.
    Avkjøl mosen.

Strø

  • Stek alt gyllent i smør. La det avkjøles på tørkepapir.

Fløte

  • Pisk fløten med melisen.

Legg lagvis

  • Bland ca 3 dl. eplemos med 1 ts kanel.
  • Legg strø, eplemos og krem lagvis.
    Avslutt gjerne med strø og en kule vaniljeis.
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!

Relaterte oppskrifter

Del meg da vel!

Anne

Jeg heter Anne Bullen Eek og er opprinnelig fra Hurum i Buskerud, nærmere bestemt Bogen. Der bygger vi nå hus og flytter om ikke så lenge.

Av yrke er jeg sykepleier og jeg er bestemor til Frida og Alfred og jeg er » tante Rundtomkring » til mange andre.

Jeg har mange interesser og en av dem er kjøkkengleder! Jeg liker å bake og lage mat og liker veldig godt å ta i bruk gamle oppskrifter fra min mor og bestemors kokebøker.

Jeg synes at det å planlegge og lage en god middag til venner og familie, er veldig hyggelig.
Jeg har samlet oppskrifter hele mitt voksne liv.

Det er veldig moro med nye smaker, det er spesielt fint å få oppskrifter på mat man har spist hos venner rundt om i verden.
De liker jeg å dele med andre!