Kan lages dagen før den skal spises.
Lett
+
0
Ingredienser
Mascarponekrem
- 8 stk eggeplommer
- 160 gr sukker
- 2 ss honning
- 5 stk gelantinplater
- 500 gr mascarponeost myk smøreost
- 8 st eggehviter stivpiskes
Kjeks
- Ladyfingerkjeks eller Savoiardi finnes overalt
Til dynking
- 1 dl cognac
- 1 dl kaffelikør
- 6 ss sukker
- 1 dl kakao
Fremgangsmåte
Kremen
- Legg gelantinen i kaldt i 5 – 6 min. Klem ut vannet og løs den opp i 2 ss kokende vann.Pisk eggedosis av eggeplommer, sukker og honning. Pisk opp Mascarponen.Vend ostemassen inn i eggedosisen litt etter litt.Rør inn den oppløste gelantin i en tynn stråle. Visp eggehvitene helt stive og vend dem forsiktig inn i kremen.
- Legg fingerkjeksene på et flatt fat og hell over væsken slik at det trekker inn i kjeksen. Bruk all væsken, den lager den gode smaken!
- Lag kaken i en firkantet form eller i porsjonsglass.Legg først et lag med krem, så et lag dynkede fingerkjeks, så kjeks og så krem. Ved servering siktes et tynt lag kakao over kaken/ desserten.
- Bon appètit !!
Tips og triks!
Mascarponeosten kan erstattes av 300 gr. cottagecheese og 200 gr creme fraiche som røres godt sammen.
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!