Tiramisu

Skriv ut Del på Facebook
Kan lages dagen før den skal spises.
Lett
+
0

Ingredienser
 

Mascarponekrem

  • 8 stk eggeplommer
  • 160 gr sukker
  • 2 ss honning
  • 5 stk gelantinplater
  • 500 gr mascarponeost myk smøreost
  • 8 st eggehviter stivpiskes

Kjeks

  • Ladyfingerkjeks eller Savoiardi finnes overalt

Til dynking

  • 1 dl cognac
  • 1 dl kaffelikør
  • 6 ss sukker
  • 1 dl kakao

Fremgangsmåte
 

Kremen

  • Legg gelantinen i kaldt i 5 – 6 min. Klem ut vannet og løs den opp i 2 ss kokende vann.
    Pisk eggedosis av eggeplommer, sukker og honning.
    Pisk opp Mascarponen.
    Vend ostemassen inn i eggedosisen litt etter litt.
    Rør inn den oppløste gelantin i en tynn stråle.
    Visp eggehvitene helt stive og vend dem forsiktig inn i kremen.
  • Legg fingerkjeksene på et flatt fat og hell over væsken slik at det trekker inn i kjeksen. Bruk all væsken, den lager den gode smaken!
  • Lag kaken i en firkantet form eller i porsjonsglass.
    Legg først et lag med krem, så et lag dynkede fingerkjeks, så kjeks og så krem. Ved servering siktes et tynt lag kakao over kaken/ desserten.
  • Bon appètit !!

Tips og triks!

Mascarponeosten kan erstattes av 300 gr. cottagecheese og 200 gr creme fraiche som røres godt sammen.
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!

Relaterte oppskrifter

Del meg da vel!

Anne

Jeg heter Anne Bullen Eek og er opprinnelig fra Hurum i Buskerud, nærmere bestemt Bogen. Der bygger vi nå hus og flytter om ikke så lenge.

Av yrke er jeg sykepleier og jeg er bestemor til Frida og Alfred og jeg er » tante Rundtomkring » til mange andre.

Jeg har mange interesser og en av dem er kjøkkengleder! Jeg liker å bake og lage mat og liker veldig godt å ta i bruk gamle oppskrifter fra min mor og bestemors kokebøker.

Jeg synes at det å planlegge og lage en god middag til venner og familie, er veldig hyggelig.
Jeg har samlet oppskrifter hele mitt voksne liv.

Det er veldig moro med nye smaker, det er spesielt fint å få oppskrifter på mat man har spist hos venner rundt om i verden.
De liker jeg å dele med andre!