Tomat keftedes

Foto: Shutterstock

Små friterte tomatboller, en tradisjonell meze rett i Hellas

Skriv ut Del på Facebook

Ingredienser
 

  • 500 g solmodne tomater
  • 100 g fetaost
  • 1 stor rødløk
  • 2 ts. hakket persille
  • 2 ts. hakket mynte
  • 1 ss. tørket oregano
  • ca. 100 g mel
  • 1 ts. bakepulver
  • salt og pepper
  • olje til steking

Fremgangsmåte
 

  • Del tomatene i kvarte og fjern frøene. Skjær så tomatkjøttet i ganske små terninger, dryss over salt og legg dem i en sil i en halvtime, slik at saften kan renne av.
  • Finhakk rødløken og ha den i en stor bolle sammen med de hakkede tomatene. Tilsett de hakkede urtene og fetaen, som må smuldres fint.
  • Bland melet med bakepulver og tilsett det til tomatene. Bland det hele grundig. Deigen skal være sammenhengende og formbar. Tilsett mer mel om nødvendig.
  • Avkjøl blandingen i 30 min.
  • Form så små "boller" av deigen og stek dem i rikelig med nøytral olje til de er gylne på begge sider.
    De skal være sprø utenpå!
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!

Relaterte oppskrifter

Del meg da vel!

Anne

Jeg heter Anne Bullen Eek og er opprinnelig fra Hurum i Buskerud, nærmere bestemt Bogen. Der bygger vi nå hus og flytter om ikke så lenge.

Av yrke er jeg sykepleier og jeg er bestemor til Frida og Alfred og jeg er » tante Rundtomkring » til mange andre.

Jeg har mange interesser og en av dem er kjøkkengleder! Jeg liker å bake og lage mat og liker veldig godt å ta i bruk gamle oppskrifter fra min mor og bestemors kokebøker.

Jeg synes at det å planlegge og lage en god middag til venner og familie, er veldig hyggelig.
Jeg har samlet oppskrifter hele mitt voksne liv.

Det er veldig moro med nye smaker, det er spesielt fint å få oppskrifter på mat man har spist hos venner rundt om i verden.
De liker jeg å dele med andre!