Dette er en veldig stor porsjon som med fordel kan halveres.
Matprat
Ingredienser
- 8 stk. kryddersildfilet
- 2 stk. løk
- 1,5 dl tomatpuré
- 2,5 dl sukker
- 5 ss eddik 7 %
- 1 dl vann
- 0,5 dl solsikkeolje
- 3 stk. laurbærblad
- 2 ss gule sennepsfrø
- 1 ts kvernet pepper
- 1 dl hakket frisk dill
Fremgangsmåte
- Tørk sildefileter med kjøkkenpapir og skjær dem i tynne biter (5 mm) litt på skrå. Kutt løk i omtrent like store biter.
- Bland sammen ingrediensene til sausen og rør til sukkeret har løst seg.
- Bland inn sild og løk.
- Oppbevar silden kaldt, i glass eller krukke med tett lokk. Holdbar ca 15-20 dager.
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!