Stoltenbergfamiliens sildsalat.Dette er en veldig stor porsjon og kan med fordel deles.
Lett
+
10 porsjoner
Ingredienser
- 4-6 kryddersildfileter eller spekesildfileter
- 3 dl rømme
- 8 stk kokte poteter mellomstore (kokes hele)
- 2 stk epler
- 4-5 skiver syltet rødbeter
- 3-4 stk sylteagurk
- 2 ss finhakket løk
- 2-3 ss rødbetlake
- Salt og pepper smak til
- Finhakket gressløk eller persille ved servering
- 2-3 stk egg ved servering
- Grovt rugbrød og smør til servering
Fremgangsmåte
- Smak på silden, er den for salt, vann den litt ut før den brukes i salaten (20-30 minutter kaldt vann/eventuelt skummet melk).
- Kok potetene møre og del i terninger.
- Skjær sild, epler, kokte poteter og rødbeter i terninger og finhakk løken. Bland inn rømmen og smak til med rødbetelake, salt og pepper. La salaten «hvile» i kjøleskapet minst et par timer før servering. Salaten holder seg i kjøleskapet 3-4 dager. Pynt med hardkokte egg (kokt 8-9 minutter) og persille eller dill. Server med grovbrød og eventuelt smør.
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!