Sildesalat

Skriv ut Del på Facebook
Stoltenbergfamiliens sildsalat.
Dette er en veldig stor porsjon og kan med fordel deles.
Lett
Allergener
+
Personer 10 porsjoner

Ingredienser
 

  • 4-6 kryddersildfileter eller spekesildfileter
  • 3 dl rømme
  • 8 stk kokte poteter mellomstore (kokes hele)
  • 2 stk epler
  • 4-5 skiver syltet rødbeter
  • 3-4 stk sylteagurk
  • 2 ss finhakket løk
  • 2-3 ss rødbetlake
  • Salt og pepper smak til
  • Finhakket gressløk eller persille ved servering
  • 2-3 stk egg ved servering
  • Grovt rugbrød og smør til servering

Fremgangsmåte
 

  • Smak på silden, er den for salt, vann den litt ut før den brukes i salaten (20-30 minutter kaldt vann/eventuelt skummet melk).
  • Kok potetene møre og del i terninger.
  • Skjær sild, epler, kokte poteter og rødbeter i terninger og finhakk løken.
    Bland inn rømmen og smak til med rødbetelake, salt og pepper.
    La salaten «hvile» i kjøleskapet minst et par timer før servering.
    Salaten holder seg i kjøleskapet 3-4 dager. Pynt med hardkokte egg (kokt 8-9 minutter) og persille eller dill. Server med grovbrød og eventuelt smør.
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!

Relaterte oppskrifter

Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter
Share on linkedin

Jeg heter Anne Bullen Eek og er opprinnelig fra Hurum i Buskerud, nærmere bestemt Verket.

Av yrke er jeg sykepleier og jeg er bestemor til Frida og Alfred og jeg er » tante Rundtomkring » til mange andre.

Jeg har mange interesser og en av dem er kjøkkengleder! Jeg liker å bake og lage mat og liker veldig godt å ta i bruk gamle oppskrifter fra min mor og bestemors kokebøker.

Jeg synes at det å planlegge og lage en god middag til venner og familie, er veldig hyggelig.
Jeg har samlet oppskrifter hele mitt voksne liv.

Det er veldig moro med nye smaker, det er spesielt fint å få oppskrifter på mat man har spist hos venner rundt om i verden.
De liker jeg å dele med andre!