Thoralf brød

 

 

Thoralf er vår gode nabo i Bogen på Hurum. Og han baker deilige, saftige brød! Oppskriften fikk jeg en deilig sommerdag på terrassen. Her kommer den:

Skriv ut Del på Facebook
Grove brød, bakt i form. Deigen skal være løs og den skal ikke eltes etter at den er blandet sammen
Porsjoner 3 brød

Ingredienser
 

  • 15 dl hvetemel
  • 4,5 dl havregryn
  • 4,5 dl grov sammalt rug
  • 4,5 dl grov sammalt hvete
  • 7,5 dl vann
  • 7,5 dl melk Melk og vann må være temperert
  • 1 ss sirup
  • 2 ts salt
  • 1 pk gjær
  • ca 2 dl forskjellige frø eller kjerner

Fremgangsmåte
 

  • Tilsett gjerne diverse frø og kjerner. Jeg har brukt både gresskarkjerner, solsikkefrø, sesamfrø, bokhvete etc Du kan velge det du liker best. Det setter en god smak!
  • Bland sammen alle ingrediensene i en kjøkkenmaskin og elt ca 5 min og hell deigen rett i smurte former. Jeg pleier å veie slik at formene blir like tunge.
  • Sett brødene i ovnen på 50 gr for heving i ca 30 min, øk temperaturen til 200 gr og stek i ca 50 min. Jeg bruker avlange brødformer og brødene pleier å heve seg til kanten av formen.
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!

Relaterte oppskrifter

Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter
Share on linkedin

Jeg heter Anne Bullen Eek og er opprinnelig fra Hurum i Buskerud, nærmere bestemt Verket.

Av yrke er jeg sykepleier og jeg er bestemor til Frida og Alfred og jeg er » tante Rundtomkring » til mange andre.

Jeg har mange interesser og en av dem er kjøkkengleder! Jeg liker å bake og lage mat og liker veldig godt å ta i bruk gamle oppskrifter fra min mor og bestemors kokebøker.

Jeg synes at det å planlegge og lage en god middag til venner og familie, er veldig hyggelig.
Jeg har samlet oppskrifter hele mitt voksne liv.

Det er veldig moro med nye smaker, det er spesielt fint å få oppskrifter på mat man har spist hos venner rundt om i verden.
De liker jeg å dele med andre!