Thoralf er vår gode nabo i Bogen på Hurum. Og han baker deilige, saftige brød! Oppskriften fikk jeg en deilig sommerdag på terrassen. Her kommer den:
Grove brød, bakt i form. Deigen skal være løs og den skal ikke eltes etter at den er blandet sammen
3 brød
Ingredienser
- 15 dl hvetemel
- 4,5 dl havregryn
- 4,5 dl grov sammalt rug
- 4,5 dl grov sammalt hvete
- 7,5 dl vann
- 7,5 dl melk Melk og vann må være temperert
- 1 ss sirup
- 2 ts salt
- 1 pk gjær
- ca 2 dl forskjellige frø eller kjerner
Fremgangsmåte
- Tilsett gjerne diverse frø og kjerner. Jeg har brukt både gresskarkjerner, solsikkefrø, sesamfrø, bokhvete etc Du kan velge det du liker best. Det setter en god smak!
- Bland sammen alle ingrediensene i en kjøkkenmaskin og elt ca 5 min og hell deigen rett i smurte former. Jeg pleier å veie slik at formene blir like tunge.
- Sett brødene i ovnen på 50 gr for heving i ca 30 min, øk temperaturen til 200 gr og stek i ca 50 min. Jeg bruker avlange brødformer og brødene pleier å heve seg til kanten av formen.
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!