Matgleden - Anne Bullen Eek

Torta de Huevos

Matgleden

31. oktober 2021

Skriv ut Del på Facebook
Tanja Øvrebø ble ukens mesterbaker i Hele Norge Baker med sin Torta de Huevos à la Tanja. Torta de Huevos er opprinnelig en spansk kake med nøttebunn og krem. Tanja sin versjon har også sitron- og appelsinkrem. Og er pyntet med lekre kremroser.
Matgleden
kaker
45 – 60 min
180 C
Middels
+
+
+
8

Utstyr

  • 26 cm form

Ingredienser
  

Kakebunn

  • 100 g valnøtter
  • 8 stk egg
  • 2 stk sitron revet skall
  • 3 dl yoghurt naturell
  • 6 dl sukker
  • 9 dl hvetemel
  • 3 dl rapsolje
  • 1.5 dl appelsinlikør
  • 1.5 dl likør med anissmak
  • 2 ss bakepulver

Appelsinkrem

  • 6 stk eggeplomme
  • 0.5 dl appelsinjuice ferskpresset
  • 1 dl sitronsaft ferskpresset
  • 1 stk appelsin revet skall
  • 1.7 dl sukker
  • 75 g smør kaldt

Sitronkrem

  • 1.5 dl sitronsaft ferskpresset
  • 1.5 dl sukker
  • 3 stk egg
  • 100 g smør
  • 2 ts sitronskall finrevet

Fremgangsmåte
 

Kakebunn

  • Forvarm ovnen til 180 grader. Smør en 26 cm springform og kle den med bakepapir.
  • Knus valnøtter i en kjøkkenmaskin med kniver eller foodprossesor. Tilsett sitronskall og kjør litt til. Bland så inn resten av ingrediensene og bland godt.
  • Hell kakerøren i formen og stek den i 45-60 minutter. Ikke åpne døren før etter 45 minutter, da vil kaken falle sammen.

Appelsinkrem

  • Ha eggeplommer, appelsinjuice, sitronjuice, revet appelsinskall og sukker i en gryte. Kok dette opp under omrøring og la det småkoke i omtrent åtte minutter. Avkjøl til 40-50 grader og tilsett smøret. Avkjøl helt.

Sitronkrem

  • Pisk eggene og sil dem i en gryte. Ha sitronsaft, sukker og sitronskall i gryten og kok opp på middels varme. Rør hele tiden, til kremen tykner. Ta kjelen av varmen og del smøret i biter, rør til det er smeltet. Avkjøl kremen.

Montering

  • Del kaken i tre like store lag. Legg like deler med appelsin- og sitronkrem på bunnen, legg på et nytt lag kake, så nytt kremlag og topp med kake. Pynt kaken med kremroser på toppen og hakkede pecan/valnøtter på siden.
  • Oppskriften til Tanjas kake er fra www.godt.no
Matgleden
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!