Torta de Huevos

Skriv ut Del på Facebook Legg til i min samling
Tanja Øvrebø ble ukens mesterbaker i Hele Norge Baker med sin Torta de Huevos à la Tanja. Torta de Huevos er opprinnelig en spansk kake med nøttebunn og krem. Tanja sin versjon har også sitron- og appelsinkrem. Og er pyntet med lekre kremroser.
kaker
45 – 60 min
180 C
Middels
+
+
+
8

Utstyr

  • 26 cm form

Ingredienser
 

Kakebunn

  • 100 g valnøtter
  • 8 stk egg
  • 2 stk sitron revet skall
  • 3 dl yoghurt naturell
  • 6 dl sukker
  • 9 dl hvetemel
  • 3 dl rapsolje
  • 1.5 dl appelsinlikør
  • 1.5 dl likør med anissmak
  • 2 ss bakepulver

Appelsinkrem

  • 6 stk eggeplomme
  • 0.5 dl appelsinjuice ferskpresset
  • 1 dl sitronsaft ferskpresset
  • 1 stk appelsin revet skall
  • 1.7 dl sukker
  • 75 g smør kaldt

Sitronkrem

  • 1.5 dl sitronsaft ferskpresset
  • 1.5 dl sukker
  • 3 stk egg
  • 100 g smør
  • 2 ts sitronskall finrevet

Fremgangsmåte
 

Kakebunn

  • Forvarm ovnen til 180 grader. Smør en 26 cm springform og kle den med bakepapir.
  • Knus valnøtter i en kjøkkenmaskin med kniver eller foodprossesor. Tilsett sitronskall og kjør litt til. Bland så inn resten av ingrediensene og bland godt.
  • Hell kakerøren i formen og stek den i 45-60 minutter. Ikke åpne døren før etter 45 minutter, da vil kaken falle sammen.

Appelsinkrem

  • Ha eggeplommer, appelsinjuice, sitronjuice, revet appelsinskall og sukker i en gryte. Kok dette opp under omrøring og la det småkoke i omtrent åtte minutter. Avkjøl til 40-50 grader og tilsett smøret. Avkjøl helt.

Sitronkrem

  • Pisk eggene og sil dem i en gryte. Ha sitronsaft, sukker og sitronskall i gryten og kok opp på middels varme. Rør hele tiden, til kremen tykner. Ta kjelen av varmen og del smøret i biter, rør til det er smeltet. Avkjøl kremen.

Montering

  • Del kaken i tre like store lag. Legg like deler med appelsin- og sitronkrem på bunnen, legg på et nytt lag kake, så nytt kremlag og topp med kake. Pynt kaken med kremroser på toppen og hakkede pecan/valnøtter på siden.
  • Oppskriften til Tanjas kake er fra www.godt.no
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!

Relaterte oppskrifter

Del meg da vel!

Anne

Jeg heter Anne Bullen Eek og er opprinnelig fra Hurum i Buskerud, nærmere bestemt Bogen. Der bygger vi nå hus og flytter om ikke så lenge.

Av yrke er jeg sykepleier og jeg er bestemor til Frida og Alfred og jeg er » tante Rundtomkring » til mange andre.

Jeg har mange interesser og en av dem er kjøkkengleder! Jeg liker å bake og lage mat og liker veldig godt å ta i bruk gamle oppskrifter fra min mor og bestemors kokebøker.

Jeg synes at det å planlegge og lage en god middag til venner og familie, er veldig hyggelig.
Jeg har samlet oppskrifter hele mitt voksne liv.

Det er veldig moro med nye smaker, det er spesielt fint å få oppskrifter på mat man har spist hos venner rundt om i verden.
De liker jeg å dele med andre!