Tanja Øvrebø ble ukens mesterbaker i Hele Norge Baker med sin Torta de Huevos à la Tanja. Torta de Huevos er opprinnelig en spansk kake med nøttebunn og krem. Tanja sin versjon har også sitron- og appelsinkrem. Og er pyntet med lekre kremroser.
kaker
45 – 60 min
180 C
Middels
+
+
+
8
Utstyr
- 26 cm form
Ingredienser
Kakebunn
- 100 g valnøtter
- 8 stk egg
- 2 stk sitron revet skall
- 3 dl yoghurt naturell
- 6 dl sukker
- 9 dl hvetemel
- 3 dl rapsolje
- 1.5 dl appelsinlikør
- 1.5 dl likør med anissmak
- 2 ss bakepulver
Appelsinkrem
- 6 stk eggeplomme
- 0.5 dl appelsinjuice ferskpresset
- 1 dl sitronsaft ferskpresset
- 1 stk appelsin revet skall
- 1.7 dl sukker
- 75 g smør kaldt
Sitronkrem
- 1.5 dl sitronsaft ferskpresset
- 1.5 dl sukker
- 3 stk egg
- 100 g smør
- 2 ts sitronskall finrevet
Fremgangsmåte
Kakebunn
- Forvarm ovnen til 180 grader. Smør en 26 cm springform og kle den med bakepapir.
- Knus valnøtter i en kjøkkenmaskin med kniver eller foodprossesor. Tilsett sitronskall og kjør litt til. Bland så inn resten av ingrediensene og bland godt.
- Hell kakerøren i formen og stek den i 45-60 minutter. Ikke åpne døren før etter 45 minutter, da vil kaken falle sammen.
Appelsinkrem
- Ha eggeplommer, appelsinjuice, sitronjuice, revet appelsinskall og sukker i en gryte. Kok dette opp under omrøring og la det småkoke i omtrent åtte minutter. Avkjøl til 40-50 grader og tilsett smøret. Avkjøl helt.
Sitronkrem
- Pisk eggene og sil dem i en gryte. Ha sitronsaft, sukker og sitronskall i gryten og kok opp på middels varme. Rør hele tiden, til kremen tykner. Ta kjelen av varmen og del smøret i biter, rør til det er smeltet. Avkjøl kremen.
Montering
- Del kaken i tre like store lag. Legg like deler med appelsin- og sitronkrem på bunnen, legg på et nytt lag kake, så nytt kremlag og topp med kake. Pynt kaken med kremroser på toppen og hakkede pecan/valnøtter på siden.
- Oppskriften til Tanjas kake er fra www.godt.no
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!