Troika konfekt

Skriv ut Del på Facebook
Oppskriften er hentet fra Odense sine sider.

Ingredienser
 

  • 400 g ODENSE Ekte Marsipan
  • 150 g ODENSE Nougat
  • 200 g ODENSE Mørk Sjokolade 55%
  • 1 dl bringebærsaft Saft eller fra bringebær
  • 4 plater gelatin

Overtrekk

  • 200 g ODENSE Mørk Sjokolade 55%

Fremgangsmåte
 

  • Finn en form som måler ca 25 x 25 cm.
    Kjevle ut marsipanen ut så den måler 25 X 25 cm, eller slik at den dekker hele bunnen av formen jevnt.
  • Smelt deretter sjokolade og nougat sammen til en jevn masse. Spre massen utover marsipanbunnen. Sett så hele formen på kjøl til nougat- og sjokolademassen har satt seg.
  • Legg gelatinen i bløt i kaldt vann. Blandes deretter sammen med oppvarmet bringebærsaft.
  • Nå skal bringebærgeléen helles over nougaten, men pass på at den ikke er så varm slik at den smelter nougat- og sjokolademassen. Se tips ang å bruke litt potetmel før du heller geléen over. Sett deretter formen med konfekten på kjøl igjen inntil geléen har satt seg.
  • Skjær konfekten ut i passende stykker på 2,5*2,5 cm eksempelvis. Legg konfektstykkende på et bakepapir eller en rist og dekk alle bitene med tempert sjokolade som overtrekk. La sjokoladen sette seg før servering.

Tips og triks!

Man kan med fordel bruke litt potetmel og drysse det over nougat- og sjokolademassen før man heller geléen over. På den måten setter geléen seg bedre fast og hindre at de glir fra hverandre.
Man behøver heller ikke bruke gele, marsipan og sjokolade er også veldig godt sammen.
Oppskrift på hjemmelaget marsipan finner du her.
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!

Relaterte oppskrifter

Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter
Share on linkedin

Jeg heter Anne Bullen Eek og er opprinnelig fra Hurum i Buskerud, nærmere bestemt Verket.

Av yrke er jeg sykepleier og jeg er bestemor til Frida og Alfred og jeg er » tante Rundtomkring » til mange andre.

Jeg har mange interesser og en av dem er kjøkkengleder! Jeg liker å bake og lage mat og liker veldig godt å ta i bruk gamle oppskrifter fra min mor og bestemors kokebøker.

Jeg synes at det å planlegge og lage en god middag til venner og familie, er veldig hyggelig.
Jeg har samlet oppskrifter hele mitt voksne liv.

Det er veldig moro med nye smaker, det er spesielt fint å få oppskrifter på mat man har spist hos venner rundt om i verden.
De liker jeg å dele med andre!