Tropisk aroma

Foto: Shutterstock

Dette var mammas yndlingskake og noe hun stadig lagde.

Skriv ut Del på Facebook
45 – 50 min
180 C
+
+
0

Ingredienser
 

  • 200 g smør melange om du ønsker det
  • 250 g sukker
  • 3 stk egg
  • 300 g siktet hvetemel
  • 4 ts bakepulver
  • 1 ts muskatnøtt
  • 1 ts kanel
  • 2 dl melk
  • 2 ss bakekakao
  • 1 dl kaffe til dynking

Kaffe og sjokoladekrem

  • 200 g smør
  • 600 g melis
  • 4 ss kakao
  • 1 ts vaniljesukker
  • 6 ss kaffe sterk

Kryddersyltede klementiner eller appelsiner

  • 4 stk klementiner eller 2 appelsiner
  • 2 dl vann
  • 2 dl brunt sukker gjerne demerara
  • 1 stk vaniljestang splittet
  • 1 hel kanelstang
  • 2 stk stjerneanis

Fremgangsmåte
 

  • Forvarm ovnen til 180 grader. Fest bakepapir i bunnen på en kakeform som er 22 til 24 stor i diameter. Smør sidene på formen godt.
  • Pisk sammen romtemperert smør og sukker til en lys og luftig blanding.
  • Tilsett et og et egg og rør godt mellom hver gang slik at alt er godt blandet.
  • Sikt sammen hvetemel, bakepulver, revet muskatnøtt og malt kanel.
  • Bland det tørre og melken vekselsvis inn i kakerøren. Ikke rør for mye, da kan kaken bli kompakt og få en seig i konsistens.
  • Del kakerøren i to. Sikt kakaopulveret inn i den ene delen og bland godt sammen.
  • Hell den lyse kakerøren i kakeformen. Fyll deretter på med den mørke kakerøren og dra en skje eller gaffel gjennom røren for å lage marmoreffekt.
  • Stek kakebunnen midt i ovnen i cirka 45 til 50 minutter. Sjekk med en kakepinne om kaken er ferdig stekt. Er pinnen ren når den kommer ut, er kaken klar.
  • La kakebunnen avkjøles helt på rist før den løsnes fra kakeformen.

Kaffe og sjokoladekrem

  • Pisk sammen romtemperert smør, siktet melis, kakao og vaniljesukker.
  • Rør inn en og en spiseskje avkjølt kaffe til en myk og smidig krem.
  • Del den avkjølte kakebunnen i to lag. Dynk begge snittflatene med kaffe.
  • Smør et tynt lag kaffe- og sjokoladekrem utover snittflaten til den ene kakebunnen og plasser deretter den andre bunnen oppå, med snittflaten opp.
  • Smør resten av kremen på toppen og sidene av kaken, og bruk en gaffel til å lage et enkelt mønster i glasuren, eller pynt med raspet sjokolade, som her.

Kryddersyltede klementiner eller appelsiner

  • Skrell klementiner eller appelsiner. Klemetiner kan være hele. Bruker du appelsin skjær ut båter mellom.
    Kok opp vann, sukker og krydder. Legg klementiner eller appelsinbåter i laken, legg på lokk og la stå og trekke smak i 10-14 timer (i romtemperatur).
    Server syltet klemtiner eller appelsin som tilbehør til kaken.

Tips og triks!

Du kan godt servere denne kaken uten å dele den og ha krem i mellom lagene.
I » gamle dager»  hadde jeg ikke krem i det hele tatt, kun et dryss melis. 
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!

Relaterte oppskrifter

Del meg da vel!

Anne

Jeg heter Anne Bullen Eek og er opprinnelig fra Hurum i Buskerud, nærmere bestemt Bogen. Der bygger vi nå hus og flytter om ikke så lenge.

Av yrke er jeg sykepleier og jeg er bestemor til Frida og Alfred og jeg er » tante Rundtomkring » til mange andre.

Jeg har mange interesser og en av dem er kjøkkengleder! Jeg liker å bake og lage mat og liker veldig godt å ta i bruk gamle oppskrifter fra min mor og bestemors kokebøker.

Jeg synes at det å planlegge og lage en god middag til venner og familie, er veldig hyggelig.
Jeg har samlet oppskrifter hele mitt voksne liv.

Det er veldig moro med nye smaker, det er spesielt fint å få oppskrifter på mat man har spist hos venner rundt om i verden.
De liker jeg å dele med andre!