Tyske skiver

Mammas oppskrift fra Eva Edvardsen i Bogen, eget notat fra mamma: de er GODE !

Skriv ut Del på Facebook Legg til i min samling
Ca. 10 min
175 c
+
+

Ingredienser
 

  • 75 gr smør
  • 150 gr melis
  • Ca 500 gr hvetemel
  • 1 stk egg
  • 1 stk eggeplomme
  • ½ ts bakepulver

Fremgangsmåte
 

  • Rør smør og melis hvitt.
  • Tilsett øvrige ingredienser
  • Rull en pølse og legg i kjøleskapet ca 1 time.
  • Skjær pølsen i ca 1/2 cm tykke skiver. Legg de på en smurt bakeplate
    Pynt de gjerne med et stempel etc.
    Eller bruk en kjevle med mønster, det er mange muligheter for mønster nå. Eller kjevle ut til et flak og trykk ut med en riflet utststikker.
    Det er mange muligheter, dog smaker smaker de like godt uten pynt!
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!

Relaterte oppskrifter

Del meg da vel!

Anne

Jeg heter Anne Bullen Eek og er opprinnelig fra Hurum i Buskerud, nærmere bestemt Bogen. Der bygger vi nå hus og flytter om ikke så lenge.

Av yrke er jeg sykepleier og jeg er bestemor til Frida og Alfred og jeg er » tante Rundtomkring » til mange andre.

Jeg har mange interesser og en av dem er kjøkkengleder! Jeg liker å bake og lage mat og liker veldig godt å ta i bruk gamle oppskrifter fra min mor og bestemors kokebøker.

Jeg synes at det å planlegge og lage en god middag til venner og familie, er veldig hyggelig.
Jeg har samlet oppskrifter hele mitt voksne liv.

Det er veldig moro med nye smaker, det er spesielt fint å få oppskrifter på mat man har spist hos venner rundt om i verden.
De liker jeg å dele med andre!