I desember 1996 var jeg i Budapest for første gang, det var kaldt og det snødde. Det ble en uforglemmelig tur. Ikke bare fikk jeg smake en nydelig Ungarsk gulasj, men jeg fikk bade i 38 graders vann i det ærverdige gamle Szechenyi-Thermal-Bath. Det var en opplevelse, snøen dalte ned og vi svømte i basseng under åpenhimmel. Anbefales!!


Denne oppskriften har jeg testet meg frem til og karven er helt nødvendig for den autentiske smaken. Kan fint fryses. På ettersommeren, når drivhuset bugner av tomater og chili passer det fint å lage en stor porsjon og fryse ned. Du kan bytte ut friske tomater med boks tomat. Jeg har brukt både høyrygg og kalvestek og begge fungerer fint.
Oppskrift på Focaccia som er veldig godt tilbehør, finner du her .
6 personer
Ingredienser
- 500 gr storfekjøtt i biter. Brunes i stekepanne
- 2 ss margarin til steking
- 2 stk løk finhakkes
- 2 båter hvitløk finhakkes, løk og hvitløk brunes
- 1 boks tomatpure
- 2 ts paprika ha både tomatpure og krydder i panna med løken
- 1-2 stk chili finhakkes
- 3 stk modne tomater kjøres sammen med chilien i foodprossessor.
- 2 stk rød paprika i biter
- ½ stk purre i biter
- ½ l vann gulasjen må ikke bli for tynn, men likevel suppeaktig
- 1 ts hele karvefrø viktig for smaken
- salt og pepper smakes til,
Fremgangsmåte
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!