Vaniljekrem

Skriv ut Del på Facebook

Ingredienser
 

  • 5 dl helmelk
  • 1 stk vaniljestang
  • 6 stk eggeplommer
  • 75 gr sukker
  • 40 gr maizena
  • 30 gr smør

Fremgangsmåte
 

  • Hell melken i en tykkbunnet kasserolle. Splitt vaniljestangen på langs og skrap ut frøene. Ha frøene og stangen over i melken og gi det et oppkok. Trekk kasserollen til side og la melken trekke smak i 10-15 minutter. Ta ut vaniljestangen. Visp eggeplommer, sukker og maisenna luftig og klumpfri i en bolle. Hell melken over eggeblandingen mens du visper. Visp til blandingen er helt glatt. Hell alt tilbake i kasserollen. Kok opp under konstant visping til kremen blir tykk og fin (den må koke til det bobler skikkelig). Ta kremen fra varmen, la den få avkjøle seg et par minutter før du visper inn smøret. Visp til kremen er helt glatt. Gni den varme kremen gjennom en sil og over i en vid bolle eller form. Legg plastfolie helt ned på kremen for å unngå snerk. Oppbevar vaniljekremen i kjøleskapet frem til bruk.

Tips og triks!

Dette er Lise Fincenhagen sin oppskrift, men jeg har redusert sukkermengden, da jeg ikke liker at den er så søt.
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!

Relaterte oppskrifter

Del meg da vel!

Anne

Jeg heter Anne Bullen Eek og er opprinnelig fra Hurum i Buskerud, nærmere bestemt Bogen. Der bygger vi nå hus og flytter om ikke så lenge.

Av yrke er jeg sykepleier og jeg er bestemor til Frida og Alfred og jeg er » tante Rundtomkring » til mange andre.

Jeg har mange interesser og en av dem er kjøkkengleder! Jeg liker å bake og lage mat og liker veldig godt å ta i bruk gamle oppskrifter fra min mor og bestemors kokebøker.

Jeg synes at det å planlegge og lage en god middag til venner og familie, er veldig hyggelig.
Jeg har samlet oppskrifter hele mitt voksne liv.

Det er veldig moro med nye smaker, det er spesielt fint å få oppskrifter på mat man har spist hos venner rundt om i verden.
De liker jeg å dele med andre!