Foto: Anne Eek
6
Ingredienser
Pærer
- 6 stk store modne pærer
- 1 stk vaniljestang
- 1 stk sitron økologisk
- 200 gr sukker
- ½ l vann
Bjørnebær
- 500 gr bjørnebær gjerne frosne
- 75 gr melis
- 1¼ dl rødvin
- 1 stk appelsin ==> 2 ts raspet skall økologisk
- 2 ss kirsebærlikør eller vin kan sløyfes
Fremgangsmåte
Pærer
- Skrell pærene og del dem i 2, ta bort kjernehus og stilk. Del vaniljestangen i 2 og skjær sitron i skiver.Kok opp vannet med sukkeret, vaniljestang og sitron. Kok pærene i 8-10 min, til de kjennes møre.Avkjøl i laken.
Bjørnebær
- Smelt melis i en panne og la den bli gyllen. Ha i rødvinen og kok til karamellen er oppløst.
- Legg i 250 gr bjørnebær og kok dem i 6-8 min.Gni så sausen og bærene gjennom en sikt.Gi resten av bærene et raskt oppkok i denne sausen.
- Rasp skallet av appelsinen og tilsett 2 ts i sausen sammen med kirsebærlikøren.
Tips og triks!
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!