Vaniljepære med bjørnebærsaus

Foto: Anne Eek

Skriv ut Del på Facebook
Personer 6

Ingredienser
 

Pærer

  • 6 stk store modne pærer
  • 1 stk vaniljestang
  • 1 stk sitron økologisk
  • 200 gr sukker
  • ½ l vann

Bjørnebær

  • 500 gr bjørnebær gjerne frosne
  • 75 gr melis
  • dl rødvin
  • 1 stk appelsin ==> 2 ts raspet skall økologisk
  • 2 ss kirsebærlikør eller vin kan sløyfes

Fremgangsmåte
 

Pærer

  • Skrell pærene og del dem i 2, ta bort kjernehus og stilk. Del vaniljestangen i 2 og skjær sitron i skiver.
    Kok opp vannet med sukkeret, vaniljestang og sitron. Kok pærene i 8-10 min, til de kjennes møre.
    Avkjøl i laken.

Bjørnebær

  • Smelt melis i en panne og la den bli gyllen. Ha i rødvinen og kok til karamellen er oppløst.
  • Legg i 250 gr bjørnebær og kok dem i 6-8 min.
    Gni så sausen og bærene gjennom en sikt.
    Gi resten av bærene et raskt oppkok i denne sausen.
  • Rasp skallet av appelsinen og tilsett 2 ts i sausen sammen med kirsebærlikøren.

Tips og triks!

Jeg var så heldig å få en mengde gråpærer av en nabo. De ble hermetisert med vaniljestang og sitron.
Bjørnebær plukker vi i skogen, det vokser vilt på sommerstedet vårt!
 
 
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!

Relaterte oppskrifter

Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter
Share on linkedin

Jeg heter Anne Bullen Eek og er opprinnelig fra Hurum i Buskerud, nærmere bestemt Verket.

Av yrke er jeg sykepleier og jeg er bestemor til Frida og Alfred og jeg er » tante Rundtomkring » til mange andre.

Jeg har mange interesser og en av dem er kjøkkengleder! Jeg liker å bake og lage mat og liker veldig godt å ta i bruk gamle oppskrifter fra min mor og bestemors kokebøker.

Jeg synes at det å planlegge og lage en god middag til venner og familie, er veldig hyggelig.
Jeg har samlet oppskrifter hele mitt voksne liv.

Det er veldig moro med nye smaker, det er spesielt fint å få oppskrifter på mat man har spist hos venner rundt om i verden.
De liker jeg å dele med andre!