Matgleden - Anne Bullen Eek

Vaniljepære med bjørnebærsaus

Matgleden

2. november 2020

,

Foto: Shutterstock

Foto: Anne Eek

Skriv ut Del på Facebook
Matgleden
6

Ingredienser
 

Pærer

  • 6 stk store modne pærer
  • 1 stk vaniljestang
  • 1 stk sitron økologisk
  • 200 gr sukker
  • ½ l vann

Bjørnebær

  • 500 gr bjørnebær gjerne frosne
  • 75 gr melis
  • dl rødvin
  • 1 stk appelsin ==> 2 ts raspet skall økologisk
  • 2 ss kirsebærlikør eller vin kan sløyfes

Fremgangsmåte
 

Pærer

  • Skrell pærene og del dem i 2, ta bort kjernehus og stilk. Del vaniljestangen i 2 og skjær sitron i skiver.
    Kok opp vannet med sukkeret, vaniljestang og sitron. Kok pærene i 8-10 min, til de kjennes møre.
    Avkjøl i laken.

Bjørnebær

  • Smelt melis i en panne og la den bli gyllen. Ha i rødvinen og kok til karamellen er oppløst.
  • Legg i 250 gr bjørnebær og kok dem i 6-8 min.
    Gni så sausen og bærene gjennom en sikt.
    Gi resten av bærene et raskt oppkok i denne sausen.
  • Rasp skallet av appelsinen og tilsett 2 ts i sausen sammen med kirsebærlikøren.
Matgleden

Tips og triks!

Jeg var så heldig å få en mengde gråpærer av en nabo. De ble hermetisert med vaniljestang og sitron.
Bjørnebær plukker vi i skogen, det vokser vilt på sommerstedet vårt!
 
 
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!

Elgkarbonader

Cæsarpai