Bedre enn kjøpt og like kjapp å lage!
+
0
Ingredienser
- 5 dl melk
- 5 dl krem
- 2 vaniljestenger
- 10 eggeplommer
- 2 dl sukker
Fremgangsmåte
- Del vaniljestangen på langs og skrap ut frøene. Kok opp fløte, melk, frø og skallet fra vaniljestangene. Pisk blandingen over de lettvispede eggeplommene og sukkeret. La blandingen småkoke til 85 grader. Fjern fra vaniljestengene. La avkjøle – gjerne ved å legge bollen i en bredere bolle med isvann.
Tips og triks!
Dette er en kjempestor porsjon, kan med fordel deles i 2. Bruk allikevel 1 hel vaniljestang.
1 eggeplomme til 1 dl melk, blir passe tykk saus. Pass på så sausen ikke blir for søt.
Eggeplommer stivner ved ca 85 C så bruk termometer og rør hele tiden, så blir det ikke eggerøre.
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!