Vaniljesaus

Foto: Shutterstock

Dette er den beste jeg har laget noen gang!

Skriv ut Del på Facebook
+
4 porsjoner

Ingredienser
 

  • 3 stk eggeplommer
  • 1 ss sukker
  • 2 dl matfløte
  • 1 stk vaniljestang
  • 3 dl kremfløte piskes

Fremgangsmåte
 

  • Del vaniljestangen og skrap ut frøene. Kok opp matfløten med stang og frø, la de trekke en stund.
    Hell den varme fløten over eggeplommer og sukker, varm opp til kokepunktet under konstant røring. Ta ut vaniljestangen.
  • Avkjøl blandingen til den er kald.
  • Pisk fløten til bløt krem og bland den inn.
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!

Relaterte oppskrifter

Del meg da vel!

Anne

Jeg heter Anne Bullen Eek og er opprinnelig fra Hurum i Buskerud, nærmere bestemt Bogen. Der bygger vi nå hus og flytter om ikke så lenge.

Av yrke er jeg sykepleier og jeg er bestemor til Frida og Alfred og jeg er » tante Rundtomkring » til mange andre.

Jeg har mange interesser og en av dem er kjøkkengleder! Jeg liker å bake og lage mat og liker veldig godt å ta i bruk gamle oppskrifter fra min mor og bestemors kokebøker.

Jeg synes at det å planlegge og lage en god middag til venner og familie, er veldig hyggelig.
Jeg har samlet oppskrifter hele mitt voksne liv.

Det er veldig moro med nye smaker, det er spesielt fint å få oppskrifter på mat man har spist hos venner rundt om i verden.
De liker jeg å dele med andre!