Vaniljesaus

Skriv ut Del på Facebook
saus
Lett

Ingredienser
 

  • 2 dl kremfløte
  • 3 dl H-melk
  • 6 stk eggeplommer
  • 75 gr sukker eller mindre om du ønsker den mindre søt.
  • ½ stk frø fra vaniljestang

Fremgangsmåte
 

  • Bland eggeplommene med sukker og litt av fløtemelken i en egen bolle.
    Hell resten av fløtemelken i en kjele. Skrap ut vaniljefrø og ha den halve vaniljestangen i kjelen. 
    Varm fløtemelken til kokepunktet og hell fløtemelken over eggeblandingen under omrøring.
  • Rør den varme melken sammen med eggeblandingen og hell alt tilbake i kjelen igjen. 
    Rør på middels varme til sausen tykner.
    Den skal ikke koke, da blir det eggerøre.
    Sil sausen over i en beholder og avkjøl i kjøleskap.

Tips og triks!

Det går fint an å lage denne sausen med bare melk også. Da blir den litt tynnere, men smaken er like god!
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!

Relaterte oppskrifter

Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter
Share on linkedin

Jeg heter Anne Bullen Eek og er opprinnelig fra Hurum i Buskerud, nærmere bestemt Verket.

Av yrke er jeg sykepleier og jeg er bestemor til Frida og Alfred og jeg er » tante Rundtomkring » til mange andre.

Jeg har mange interesser og en av dem er kjøkkengleder! Jeg liker å bake og lage mat og liker veldig godt å ta i bruk gamle oppskrifter fra min mor og bestemors kokebøker.

Jeg synes at det å planlegge og lage en god middag til venner og familie, er veldig hyggelig.
Jeg har samlet oppskrifter hele mitt voksne liv.

Det er veldig moro med nye smaker, det er spesielt fint å få oppskrifter på mat man har spist hos venner rundt om i verden.
De liker jeg å dele med andre!