saus
Lett
0
Ingredienser
- 2 dl kremfløte
- 3 dl H-melk
- 6 stk eggeplommer
- 75 gr sukker eller mindre om du ønsker den mindre søt.
- ½ stk frø fra vaniljestang
Fremgangsmåte
- Bland eggeplommene med sukker og litt av fløtemelken i en egen bolle. Hell resten av fløtemelken i en kjele. Skrap ut vaniljefrø og ha den halve vaniljestangen i kjelen. Varm fløtemelken til kokepunktet og hell fløtemelken over eggeblandingen under omrøring.
- Rør den varme melken sammen med eggeblandingen og hell alt tilbake i kjelen igjen. Rør på middels varme til sausen tykner. Den skal ikke koke, da blir det eggerøre. Sil sausen over i en beholder og avkjøl i kjøleskap.
Tips og triks!
Det går fint an å lage denne sausen med bare melk også. Da blir den litt tynnere, men smaken er like god!
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!