Vanlige grovbrød

Jeg ble plutselig så lei av alt som er «eltefritt». Jeg hang meg også på trenden, men oppdaget at jeg fikk tunge brød. Det liker jeg ikke. Jeg liker de gammeldagse lette og luftige brødene som er eltet og hevet godt.

Her kommer en oppskrift fra tante Kami, den fikk jeg som nygift ( og jeg har vært gift i nesten 50 år!!) og har brukt mye. Den eneste forskjellen er at jeg nå bruker spelt hvete.

Lykke til!

Skriv ut Del på Facebook
Porsjoner 3 brød

Ingredienser
 

  • 1 kg hvetemel
  • 300 gr rugmel gjerne sammalt
  • 300 gr grov sammalt hvete
  • 50 gr gjær
  • 2 ts salt
  • 1/2 l vann
  • 1/2 l melk all væske lunkent

Fremgangsmåte
 

Elting

  • Bland alle ingredienser, hold gjerne litt tilbake på melet. Elt deigen godt sammen i en kjøkkenmaskin, tilsett mer av mel om nødvendig. Elt i ca. 8 min. Deigen skal være bløt å ta på. Sett til heving til dobbel størrelse ca 45 min.

Utbaking

  • Hell deigen på en melet flate og elt den sammen. Del deigen i 3 i ca like store biter. Elt til en et avlangt brød og legg i formene. Sett til heving til dobbel størrelse, ca 30-40 min.
  • Stek på 200/220 gr i ca 1 time nederst i ovnen. Avhengig av din ovns varme.
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!

Relaterte oppskrifter

Jeg heter Anne Bullen Eek og er opprinnelig fra Hurum i Buskerud, nærmere bestemt Verket.

Av yrke er jeg sykepleier og jeg er bestemor til Frida og Alfred og jeg er » tante Rundtomkring » til mange andre.

Jeg har mange interesser og en av dem er kjøkkengleder! Jeg liker å bake og lage mat og liker veldig godt å ta i bruk gamle oppskrifter fra min mor og bestemors kokebøker.

Jeg synes at det å planlegge og lage en god middag til venner og familie, er veldig hyggelig.
Jeg har samlet oppskrifter hele mitt voksne liv.

Det er veldig moro med nye smaker, det er spesielt fint å få oppskrifter på mat man har spist hos venner rundt om i verden.
De liker jeg å dele med andre!