Matgleden - Anne Bullen Eek

Vårens sildesalat

Matgleden

17. april 2023

Foto: Shuttrstock

Denne oppskriften fikk jeg av Gjertrud, kokk, for mange år siden.

Skriv ut Del på Facebook
Matgleden

Ingredienser
 

  • 4 stk kryddersildfileer
  • 1 dl rømme
  • 1 dl fløte pisket til krem
  • 1 pose majones
  • litt eddik og sukker smakes til
  • 2 stk kokte egg
  • noen skiver rødbeter ettersmak i terninger
  • 1 stk eple i små terninger

Fremgangsmåte
 

  • Silden skjæres på skrå i fine biter og legges på et fat med høye kanter.
    Eggene skjæres opp i fine terninger.
    Legg epler, rødbeter og egg over silden.Dressingen helles over.
  • Pynt med eggebåter, eplebåter og rødbeter + kruspersille eller dill. Dander noen fine skiver sitron på toppen. Ha gjerne litt rogn i topper også.
Matgleden

Tips og triks!

Smaker kjempegodt med Skappelbrød eller Thoralfbrød
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!

Auberginedipp

Cajunkrydder