Varm sjokoladesufflé

Foto: Shutterstock

Ingen kan vel motstå det?

Skriv ut Del på Facebook
12 – 13 min
180 C
4 porsj.

Utstyr

  • 4 suffle former ( ramekins) eller egnede kopper

Ingredienser
 

Sjokoladerøre

  • 100 g Mørk sjokolade 52 % kakao
  • 1 dl Helmelk
  • 25 g Smør
  • 2 stk Eggeplomme
  • 10 g Maisstivelse maizena
  • 1 ts Kakao

Marengs

  • 75 g Sukker
  • 3 stk Eggehvite

Drysses med

  • 0,5 ss Melis Til dryss

Fremgangsmåte
 

  • Du trenger 4 suffléformer à 8 cm i diameter, 4–5 cm høye.

Sjokoladerøre

  • Finhakk sjokoladen.
  • Visp sammen eggeplommer og maisenna i en liten kasserolle. Vær nøye med å vispe ut eventuelle klumper, spe med melken.
  • Kok forsiktig opp blandingen under konstant visping og la den koke i 30 sekunder. Hell kremen over i en bolle og rør inn sjokoladen.
    Sjokoladekremen skal være blank, tykk, jevn og klumpfri.
  • Smør formene mens kremen avkjøles til romtemperatur. Bruk en pensel og smør formene jevnt med smør, det er viktig at formene er godt smurte.
    Dryss formene med et tynt lag sukker.
    Det er viktig for suffleen skal heve seg ut av formene og kan da ikke henge fast!

Marengs

  • Pisk eggehvitene i en kjøkkenmaskin på middels hastighet, tilsett sukkeret litt etter litt. Bland litt av marengsen inn i sjokoladekremen. Løft forsiktig inn resten av marengsen og fordel røren i suffléformene. Stek suffleene midt i ovnen ved 180 °C i 10 – 12 minutter.
    Sjekk om de hever seg, de må være sufflert i midten, dvs ikke rå røre.
  • Dryss over melis eller kakao og server straks. Serveres med varm sjokoladesaus og gjerne en kule is eller sorbé.

Tips og triks!

Hvis du vil doble denne oppskriften så klikk på porsjoner.
 
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!

Relaterte oppskrifter

Del meg da vel!

Anne

Jeg heter Anne Bullen Eek og er opprinnelig fra Hurum i Buskerud, nærmere bestemt Bogen. Der bygger vi nå hus og flytter om ikke så lenge.

Av yrke er jeg sykepleier og jeg er bestemor til Frida og Alfred og jeg er » tante Rundtomkring » til mange andre.

Jeg har mange interesser og en av dem er kjøkkengleder! Jeg liker å bake og lage mat og liker veldig godt å ta i bruk gamle oppskrifter fra min mor og bestemors kokebøker.

Jeg synes at det å planlegge og lage en god middag til venner og familie, er veldig hyggelig.
Jeg har samlet oppskrifter hele mitt voksne liv.

Det er veldig moro med nye smaker, det er spesielt fint å få oppskrifter på mat man har spist hos venner rundt om i verden.
De liker jeg å dele med andre!