Ingen kan vel motstå det?
12 – 13 min
180 C
4 porsj.
Utstyr
- 4 suffle former ( ramekins) eller egnede kopper
Ingredienser
Sjokoladerøre
- 100 g Mørk sjokolade 52 % kakao
- 1 dl Helmelk
- 25 g Smør
- 2 stk Eggeplomme
- 10 g Maisstivelse maizena
- 1 ts Kakao
Marengs
- 75 g Sukker
- 3 stk Eggehvite
Drysses med
- 0,5 ss Melis Til dryss
Fremgangsmåte
- Du trenger 4 suffléformer à 8 cm i diameter, 4–5 cm høye.
Sjokoladerøre
- Finhakk sjokoladen.
- Visp sammen eggeplommer og maisenna i en liten kasserolle. Vær nøye med å vispe ut eventuelle klumper, spe med melken.
- Kok forsiktig opp blandingen under konstant visping og la den koke i 30 sekunder. Hell kremen over i en bolle og rør inn sjokoladen. Sjokoladekremen skal være blank, tykk, jevn og klumpfri.
- Smør formene mens kremen avkjøles til romtemperatur. Bruk en pensel og smør formene jevnt med smør, det er viktig at formene er godt smurte. Dryss formene med et tynt lag sukker. Det er viktig for suffleen skal heve seg ut av formene og kan da ikke henge fast!
Marengs
- Pisk eggehvitene i en kjøkkenmaskin på middels hastighet, tilsett sukkeret litt etter litt. Bland litt av marengsen inn i sjokoladekremen. Løft forsiktig inn resten av marengsen og fordel røren i suffléformene. Stek suffleene midt i ovnen ved 180 °C i 10 – 12 minutter.Sjekk om de hever seg, de må være sufflert i midten, dvs ikke rå røre.
- Dryss over melis eller kakao og server straks. Serveres med varm sjokoladesaus og gjerne en kule is eller sorbé.
Tips og triks!
Hvis du vil doble denne oppskriften så klikk på porsjoner.
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!