Vegetar medisterkaker

Skriv ut Del på Facebook
Lett

Utstyr

  • Foodprosesser eller stavmixer.

Ingredienser
 

  • 2 dl basmatiris
  • 4 dl vann
  • 1 ts salt
  • 1 stk stor blomkål ca 700 gr.
  • 2 dl små havregryn
  • 1 ss grønnsaksbuljongpulver
  • ½ ts malt ingefær evt. litt ferskrevet ingefær
  • ½ ts malt muskatnøtt
  • pepper og salt

Fremgangsmåte
 

  • Kok risen i dobbel mengde vann pluss 1 ts salt.
    La den dampe fra seg væske når den er ferdig kokt.
    Kok blomkålen såvidt mør, sil av vannet.
    Ha den ferdigkokte risen, de kokte blomkålbitene, havregryn, buljong og krydder i en foodprosessor og kjør til det er en jevn masse.
    NB: Smak til med buljong, ingefær, muskat, pepper og salt.
    Form kakene og stek i olje til de er gyllenbrune og sprø på begge sider.
    Holdbare i kjøleskap noen dager.
    Lag gjerne deigen dagen før og stek når de skal spises.
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!

Relaterte oppskrifter

Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter
Share on linkedin

Jeg heter Anne Bullen Eek og er opprinnelig fra Hurum i Buskerud, nærmere bestemt Verket.

Av yrke er jeg sykepleier og jeg er bestemor til Frida og Alfred og jeg er » tante Rundtomkring » til mange andre.

Jeg har mange interesser og en av dem er kjøkkengleder! Jeg liker å bake og lage mat og liker veldig godt å ta i bruk gamle oppskrifter fra min mor og bestemors kokebøker.

Jeg synes at det å planlegge og lage en god middag til venner og familie, er veldig hyggelig.
Jeg har samlet oppskrifter hele mitt voksne liv.

Det er veldig moro med nye smaker, det er spesielt fint å få oppskrifter på mat man har spist hos venner rundt om i verden.
De liker jeg å dele med andre!