Lett
0
Utstyr
- Foodprosesser eller stavmixer.
Ingredienser
- 2 dl basmatiris
- 4 dl vann
- 1 ts salt
- 1 stk stor blomkål ca 700 gr.
- 2 dl små havregryn
- 1 ss grønnsaksbuljongpulver
- ½ ts malt ingefær evt. litt ferskrevet ingefær
- ½ ts malt muskatnøtt
- pepper og salt
Fremgangsmåte
- Kok risen i dobbel mengde vann pluss 1 ts salt. La den dampe fra seg væske når den er ferdig kokt.Kok blomkålen såvidt mør, sil av vannet.Ha den ferdigkokte risen, de kokte blomkålbitene, havregryn, buljong og krydder i en foodprosessor og kjør til det er en jevn masse.NB: Smak til med buljong, ingefær, muskat, pepper og salt.Form kakene og stek i olje til de er gyllenbrune og sprø på begge sider.Holdbare i kjøleskap noen dager.Lag gjerne deigen dagen før og stek når de skal spises.
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!