Vegetargryte

Skriv ut Del på Facebook
Porsjoner 4

Ingredienser
 

  • 1 ss olivenolje eller rapsolje
  • 1 stk løk finhakket
  • 3 hvitløksfedd skiver
  • 1 ts røkt paprika
  • 1/2 ts spisskummen
  • 1 ss tørket timian
  • 200 gr gulrøtter skivet
  • ca 120 gr selleri fint skiver
  • ca 120 gr rød paprika hakket
  • 1 stk gul paprika hakket
  • 2 bokser tomater god kvalitet
  • 250 ml grønnsaksbuljong
  • 2 squash skåret tykk (ca. 300 g)
  • 2 stilker fersk timian
  • 250 g kokte linser

Fremgangsmåte
 

  • Varm oljen i en stor teflonpanne. Legg i løken og stek forsiktig i 5 - 10 minutter til det er mykt.
  • Ha i hvitløk, krydder, tørket timian, gulrøtter, selleri og paprika og stek i 5 minutter.
  • Ha i tomater, kraft, squash og fersk timian og kok i 20 - 25 minutter.
  • Ta ut timianstråene. Rør i linser og la det surre en stund.
  • Server med villris, hvit basmati ris, potetmos eller quinoa.
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!

Relaterte oppskrifter

Jeg heter Anne Bullen Eek og er opprinnelig fra Hurum i Buskerud, nærmere bestemt Verket.

Av yrke er jeg sykepleier og jeg er bestemor til Frida og Alfred og jeg er » tante Rundtomkring » til mange andre.

Jeg har mange interesser og en av dem er kjøkkengleder! Jeg liker å bake og lage mat og liker veldig godt å ta i bruk gamle oppskrifter fra min mor og bestemors kokebøker.

Jeg synes at det å planlegge og lage en god middag til venner og familie, er veldig hyggelig.
Jeg har samlet oppskrifter hele mitt voksne liv.

Det er veldig moro med nye smaker, det er spesielt fint å få oppskrifter på mat man har spist hos venner rundt om i verden.
De liker jeg å dele med andre!