» Vegisterkaker»

Oppskrift fra God morgen Norge

Skriv ut Del på Facebook
Kan lages flere dager på forhånd
+
Lett

Ingredienser
 

  • 2 dl quinoa
  • 1 ss grønnsaksbuljong pulver eller 1 terning grønnsaksbuljong smuldret
  • 4 dl vann
  • 1 mellomstor blomkål kok ca 5 – 10 min
  • 2 ½ dl store havregryn
  • 1 ½ ts salt
  • 1 ts malt allehånde
  • 1 ts malt ingefær
  • 1 ts hvitløkspulver valgfritt
  • Pepper etter smak
  • Eventuelt litt malt muskat
  • Olje til steking for eksempel rapsolje
  • evt spinat eller rødbeter
  • evt potetmel for å justere konsistensen på farsen

Fremgangsmåte
 

  • Kok blomkål til den er passe myk, ikke for lenge, damp den godt så mesteparten av vannet blir borte.
    Bland quinoa ( se Tips og trix for koking) og blomkål med resten ingrediensene, og kjør til en jevn og smidig farse med i foodprocessor. Blir farsen for bløt tilsett mer havregryn eller potetmel, til passe konsistens . Buljong har ulikt salt- og krydderinnhold, smak eventuelt til farsen med krydder og salt.
  • Hvis du vil ha noen grønne, noen røde og noen naturelle kaker, deler du farsen i tre og tilsetter rå rødbeter i biter, i den ene, rå spinat i den andre og kjør sammen.
    Prøvestek en kake først. Hvis den blir for myk, bruk mer havregryn eller potetmel.
  • Form kaker eller små boller med hendene, og stek dem gyllenbrune og fine i olje. Jeg pleier å lage runde boller, men du kan trykke de litt flate.
  • Server vegisterkakene med tradisjonelt juletilbehør, eller som burger.

Tips og triks!

Guinoa må skylles før koking for å få bort bitterstoffer, og i kokevannet kan du tilsette salt, buljong eller krydder.
  • Koketid for quinoaen er ca. 15 minutter.
  • Ha den ferdigkokte quinoaen i salater, eller bland den inn i gryterett i stedet for kjøttfarse.
  • Frøene er også supre som fyll i brød, pannekaker eller supper.
Bruker du frøet som en ren erstatning for pasta, ris eller poteter, fluff den opp med gaffel og en klatt smør. Smaken passer til både kjøtt, fisk og kylling.
 
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!

Relaterte oppskrifter

Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter
Share on linkedin

Jeg heter Anne Bullen Eek og er opprinnelig fra Hurum i Buskerud, nærmere bestemt Verket.

Av yrke er jeg sykepleier og jeg er bestemor til Frida og Alfred og jeg er » tante Rundtomkring » til mange andre.

Jeg har mange interesser og en av dem er kjøkkengleder! Jeg liker å bake og lage mat og liker veldig godt å ta i bruk gamle oppskrifter fra min mor og bestemors kokebøker.

Jeg synes at det å planlegge og lage en god middag til venner og familie, er veldig hyggelig.
Jeg har samlet oppskrifter hele mitt voksne liv.

Det er veldig moro med nye smaker, det er spesielt fint å få oppskrifter på mat man har spist hos venner rundt om i verden.
De liker jeg å dele med andre!