Oppskrift fra God morgen Norge
Kan lages flere dager på forhånd
Lett
Ingredienser
- 2 dl quinoa
- 1 ss grønnsaksbuljong pulver eller 1 terning grønnsaksbuljong smuldret
- 4 dl vann
- 1 mellomstor blomkål kok ca 5 – 10 min
- 2 ½ dl store havregryn
- 1 ½ ts salt
- 1 ts malt allehånde
- 1 ts malt ingefær
- 1 ts hvitløkspulver valgfritt
- Pepper etter smak
- Eventuelt litt malt muskat
- Olje til steking for eksempel rapsolje
- evt spinat eller rødbeter
- evt potetmel for å justere konsistensen på farsen
Fremgangsmåte
- Kok blomkål til den er passe myk, ikke for lenge, damp den godt så mesteparten av vannet blir borte.Bland quinoa ( se Tips og trix for koking) og blomkål med resten ingrediensene, og kjør til en jevn og smidig farse med i foodprocessor. Blir farsen for bløt tilsett mer havregryn eller potetmel, til passe konsistens . Buljong har ulikt salt- og krydderinnhold, smak eventuelt til farsen med krydder og salt.
- Hvis du vil ha noen grønne, noen røde og noen naturelle kaker, deler du farsen i tre og tilsetter rå rødbeter i biter, i den ene, rå spinat i den andre og kjør sammen. Prøvestek en kake først. Hvis den blir for myk, bruk mer havregryn eller potetmel.
- Form kaker eller små boller med hendene, og stek dem gyllenbrune og fine i olje. Jeg pleier å lage runde boller, men du kan trykke de litt flate.
- Server vegisterkakene med tradisjonelt juletilbehør, eller som burger.
Tips og triks!
Guinoa må skylles før koking for å få bort bitterstoffer, og i kokevannet kan du tilsette salt, buljong eller krydder.
- Koketid for quinoaen er ca. 15 minutter.
- Ha den ferdigkokte quinoaen i salater, eller bland den inn i gryterett i stedet for kjøttfarse.
- Frøene er også supre som fyll i brød, pannekaker eller supper.
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!