Vestkystens smørbrødterte

En svensk spesialitet som sies å være oppfunnet av konditor Gunnar Sjødahl på 1960 tallet.

Jeg husker at det var veldig populært i Norge på 70 tallet.

Skriv ut Del på Facebook
Lunch
Svensk
+
+

Ingredienser
 

  • 700 g pillede reker
  • 300 g kaldrøkt laks
  • 3 dl majones
  • 3 dl creme fraiche 34 %
  • 1 stk bunt/potte fersk dill
  • 1 stk rødløk
  • salt smak til
  • svart pepper smak til
  • 0,5 ts honning
  • 0,5 sitron
  • fersk pepperrot, revet smak til, NB den kan være sterk
  • ½-1 dl majones
  • 10-12 brødskiver

Pynt

  • Sprø salat, agurk, ferske reker, røket laks ( varm eller kaldrøkt), tomater, grønnløk, rødløk eller syltet rødløk, syltet fennikel, rogn, dill, persille, sitron.

Fremgangsmåte
 

  • Skjær laksen i små biter og legg i en kjøkkenmaskin sammen med rekene. Bland raskt, men det er fortsatt biter av laks og reker igjen.
  • Legg laksen og rekene i en bolle. Tilsett majones, crème fraiche, finhakket dill og rødløk. Rør for hånd.
  • Smak til med salt, sort pepper, honning, sitron og eventuelt fersk revet pepperrot. Fordel fyllet jevnt over tre lag mellom brødskivene.
  • Ha plast rundt smørbrødkaken og avkjøl i noen timer, gjerne over natten.

Forslag til dekorasjon

  • Smør et tynt lag majones rundt hele kaken ( for at pynten skal sitte fast)
    Sprø salat, agurk, ferske reker, røket laks ( varm eller kaldrøkt), tomater, grønnløk, rødløk eller syltet rødløk, syltet fennikel, rogn, dill, persille, sitron.

Tips og triks!

Terten blir best om den lages dagen før den skal spises, da får smak av fyllet riktig trekke inn i terten.
Oppskrift på brød som passer til terten finner du her.
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!

Relaterte oppskrifter

Del meg da vel!

Anne

Jeg heter Anne Bullen Eek og er opprinnelig fra Hurum i Buskerud, nærmere bestemt Bogen. Der bygger vi nå hus og flytter om ikke så lenge.

Av yrke er jeg sykepleier og jeg er bestemor til Frida og Alfred og jeg er » tante Rundtomkring » til mange andre.

Jeg har mange interesser og en av dem er kjøkkengleder! Jeg liker å bake og lage mat og liker veldig godt å ta i bruk gamle oppskrifter fra min mor og bestemors kokebøker.

Jeg synes at det å planlegge og lage en god middag til venner og familie, er veldig hyggelig.
Jeg har samlet oppskrifter hele mitt voksne liv.

Det er veldig moro med nye smaker, det er spesielt fint å få oppskrifter på mat man har spist hos venner rundt om i verden.
De liker jeg å dele med andre!