Dette er min europeiske kake i 4 episode av Hele Norge Baker. Det er en saftig formkake som er fylt med nykokt jordbærsyltetøy og krem. Den er ujålete, saftig og god og passer godt til kaffen en formiddagstund. Enjoy!!
Afternoon tea
Engelsk
20 - 25 min
180 C
+
+
0
Ingredienser
- 250 g romtemperert smør
- 250 g sukker
- 250 g mel
- 4 stk store egg
- 3 ts bakepulver
- Knivsodd salt
- 2 stk økologiske sitroner, finrevet
- Evt. 2 ss kaldt vann
Syltetøy
- 500 gr jordbær
- 0,5 dl. sukker
- 1 stk sitron, kun saften
- 4-5 ts fruktpektin
Fløtekrem med vanilje
- 2 dl fløte
- 1 stk vaniljestang
- 2 ts sukker
Fremgangsmåte
- Pisk smør og sukker lyst, til sukkeret er helt oppløst.
- Pisk inn ett og ett egg, bland så inn det tørre og rør røren forsiktig sammen.
- Ha den i to 20 cm former. Smør og mel formene godt. Stek ved 180*C i ca. 20 til 25 minutter.
Syltetøy
- Kok opp syltetøyet og tilsett fruktpektin. Må ikke koke lenge. Avkjøles.
Krem med vanilje
- Skrap ut frøene av vaniljestangen, bland de med litt av sukkeret så de skiller seg. Pisk kremen og ha i sukker og vanilje.
- Legg kaken lagvis med krem og syltetøy i midten.
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!