Viktoria sponge cake

 

Dette er min europeiske kake i 4 episode av Hele Norge Baker. Det er en saftig formkake som er fylt med nykokt jordbærsyltetøy og krem.  Den er ujålete, saftig og god og passer godt til kaffen en formiddagstund.   Enjoy!!

Skriv ut Del på Facebook

Ingredienser
 

  • 250 g romtemperert smør
  • 250 g sukker
  • 250 g mel
  • 4 stk store egg
  • 3 ts bakepulver
  • Knivsodd salt
  • 2 stk økologiske sitroner, finrevet
  • Evt. 2 ss kaldt vann

Syltetøy

  • 500 gr jordbær
  • 0,5 dl. sukker
  • 1 stk sitron, kun saften
  • 4-5 ts fruktpektin

Fløtekrem med vanilje

  • 2 dl fløte
  • 1 stk vaniljestang
  • 2 ts sukker

Fremgangsmåte
 

  • Pisk smør og sukker lyst, til sukkeret er helt oppløst.
  • Pisk inn ett og ett egg, bland så inn det tørre og rør røren forsiktig sammen.
  • Ha den i to 20 cm former. Smør og mel formene godt. Stek ved 180*C i ca. 20 til 25 minutter.

Syltetøy

  • Kok opp syltetøyet og tilsett fruktpektin. Må ikke koke lenge. Avkjøles.

Krem med vanilje

  • Skrap ut frøene av vaniljestangen, bland de med litt av sukkeret så de skiller seg. Pisk kremen og ha i sukker og vanilje.
  • Legg kakene lagvis med krem og bær i mellom.

Notes

 
 
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!

Relaterte oppskrifter

Jeg heter Anne Bullen Eek og er opprinnelig fra Hurum i Buskerud, nærmere bestemt Verket.

Av yrke er jeg sykepleier og jeg er bestemor til Frida og Alfred og jeg er » tante Rundtomkring » til mange andre.

Jeg har mange interesser og en av dem er kjøkkengleder! Jeg liker å bake og lage mat og liker veldig godt å ta i bruk gamle oppskrifter fra min mor og bestemors kokebøker.

Jeg synes at det å planlegge og lage en god middag til venner og familie, er veldig hyggelig.
Jeg har samlet oppskrifter hele mitt voksne liv.

Det er veldig moro med nye smaker, det er spesielt fint å få oppskrifter på mat man har spist hos venner rundt om i verden.
De liker jeg å dele med andre!