fra tidlig 80 tallet, Oppskriften fikk jeg av Catrin I. L.
Bakst
Norsk
45 – 60 min
235 C
+
0
Ingredienser
- 3 dl skummet melk lunken
- 7 dl vann lunken
- 850 gr fint hvetemel
- 300 gr grov sammalt rug
- 250 gr havregryn
- 150 gr grov sammalt hvete
- 150 gr hele hvetekorn legges i vann kvelden før
- 100 gr granary hvete helkorn som legges i vann til de spirer, ca 1 uke på forhånd.
- 50 gr margarin
- 50 gr gjær
- 30 gr sirup
- 25 gr salt
Fremgangsmåte
- Melk og vann lunkes til ca 38 C, løs opp gjæren i litt av melken eller bruk tørrgjær.Bland med sirup, ikke salt ( ødelegger gjæren)
- Kjør i kjøkkenmaskin i ca 8 min, til det dannes et godt glutennettverk. Tilsett salt og spirer og kjør sammen.
- Hev deigen til dobbel størrelse, ca 1 time.Elt deigen og del den i 2 eller 3 brød og ha de i former eller på stekebrett. Etterhev i ca 30 – 40 min, til et lett trykk går ut igjen.Stek som beskrevet.
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!