VM brød

fra tidlig 80 tallet, Oppskriften fikk jeg av Catrin I. L.

Skriv ut Del på Facebook Legg til i min samling
Bakst
Norsk
45 – 60 min
235 C
+

Ingredienser
 

  • 3 dl skummet melk lunken
  • 7 dl vann lunken
  • 850 gr fint hvetemel
  • 300 gr grov sammalt rug
  • 250 gr havregryn
  • 150 gr grov sammalt hvete
  • 150 gr hele hvetekorn legges i vann kvelden før
  • 100 gr granary hvete helkorn som legges i vann til de spirer, ca 1 uke på forhånd.
  • 50 gr margarin
  • 50 gr gjær
  • 30 gr sirup
  • 25 gr salt

Fremgangsmåte
 

  • Melk og vann lunkes til ca 38 C, løs opp gjæren i litt av melken eller bruk tørrgjær.
    Bland med sirup, ikke salt ( ødelegger gjæren)
  • Kjør i kjøkkenmaskin i ca 8 min, til det dannes et godt glutennettverk.
    Tilsett salt og spirer og kjør sammen.
  • Hev deigen til dobbel størrelse, ca 1 time.
    Elt deigen og del den i 2 eller 3 brød og ha de i former eller på stekebrett.
    Etterhev i ca 30 – 40 min, til et lett trykk går ut igjen.
    Stek som beskrevet.
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!

Relaterte oppskrifter

Del meg da vel!

Anne

Jeg heter Anne Bullen Eek og er opprinnelig fra Hurum i Buskerud, nærmere bestemt Bogen. Der bygger vi nå hus og flytter om ikke så lenge.

Av yrke er jeg sykepleier og jeg er bestemor til Frida og Alfred og jeg er » tante Rundtomkring » til mange andre.

Jeg har mange interesser og en av dem er kjøkkengleder! Jeg liker å bake og lage mat og liker veldig godt å ta i bruk gamle oppskrifter fra min mor og bestemors kokebøker.

Jeg synes at det å planlegge og lage en god middag til venner og familie, er veldig hyggelig.
Jeg har samlet oppskrifter hele mitt voksne liv.

Det er veldig moro med nye smaker, det er spesielt fint å få oppskrifter på mat man har spist hos venner rundt om i verden.
De liker jeg å dele med andre!