Whiskey moussekake

Foto: Opplysningskontoret for Meieriprodukter.

Dette er en «voksen»moussekake, passer til dessert.

Skriv ut Del på Facebook
Dette er en deilig dessertkake for voksne. Den vil nok også passe herren i huset. Orginaloppskrift :  Opplysningskontoret for Meieriprodukter.
10 – 12 min.
175 c
+
+
8 porsj

Utstyr

  • Bruk en rund kakeform på 22 – 24 cm i diameter.

Ingredienser
 

Bunn

  • 200 g havrekjeks
  • 60 g meierismør
  • 2 ss sirup lys

Fyll

  • 8 eggeplomme
  • 150 g melis
  • 2 dl kremfløte
  • 1.5 dl whisky
  • 200 g mørk kokesjokolade
  • 4 plate r gelatin, plater

Fremgangsmåte
 

Bunn

  • Sett stekeovnen på 175 °C.
  • Bland kjekssmuler, smeltet smør og sirup til en jevn masse. Trykk deretter massen jevnt ut i kakeformen.
  • Stek kakebunnen i ca.10 minutter.
  • Avkjøl bunnen.

Fyll

  • Pisk eggeplommer og melis til luftig eggedosis.
  • Legg 4 plater gelatin i bløt i kaldt vann ca. 5-6min.
  • Visp fløten til luftig krem.
  • Bland kremen med eggedosisen.
  • Klem vannet ut av gelatinen og smelt det i litt varmt vann. Den også smeltes i mikrobølgeovnen.
    Rør inn whisky.
  • Avkjøl gelatinen litt og bland den i eggekremen.
  • Smelt sjokoladen og bland den med halvparten av eggekremen.
  • Hell først den lyse eggekremen over kjeksbunnen.
    La dette stivne litt i fryseboksen.
  • Fordel så sjokolade-og eggekremen over, og frys hele kaken i ca. 4 timer.

Tips og triks!

Det er lurt å legge en plaststrimmel rundt kanten på formen, da blir kanten på kaken pen og jevn.
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!

Relaterte oppskrifter

Del meg da vel!

Anne

Jeg heter Anne Bullen Eek og er opprinnelig fra Hurum i Buskerud, nærmere bestemt Bogen. Der bygger vi nå hus og flytter om ikke så lenge.

Av yrke er jeg sykepleier og jeg er bestemor til Frida og Alfred og jeg er » tante Rundtomkring » til mange andre.

Jeg har mange interesser og en av dem er kjøkkengleder! Jeg liker å bake og lage mat og liker veldig godt å ta i bruk gamle oppskrifter fra min mor og bestemors kokebøker.

Jeg synes at det å planlegge og lage en god middag til venner og familie, er veldig hyggelig.
Jeg har samlet oppskrifter hele mitt voksne liv.

Det er veldig moro med nye smaker, det er spesielt fint å få oppskrifter på mat man har spist hos venner rundt om i verden.
De liker jeg å dele med andre!