Dette er en «voksen»moussekake, passer til dessert.
Dette er en deilig dessertkake for voksne. Den vil nok også passe herren i huset. Orginaloppskrift : Opplysningskontoret for Meieriprodukter.
10 – 12 min.
175 c
+
+
8 porsj
Utstyr
- Bruk en rund kakeform på 22 – 24 cm i diameter.
Ingredienser
Bunn
- 200 g havrekjeks
- 60 g meierismør
- 2 ss sirup lys
Fyll
- 8 eggeplomme
- 150 g melis
- 2 dl kremfløte
- 1.5 dl whisky
- 200 g mørk kokesjokolade
- 4 plate r gelatin, plater
Fremgangsmåte
Bunn
- Sett stekeovnen på 175 °C.
- Bland kjekssmuler, smeltet smør og sirup til en jevn masse. Trykk deretter massen jevnt ut i kakeformen.
- Stek kakebunnen i ca.10 minutter.
- Avkjøl bunnen.
Fyll
- Pisk eggeplommer og melis til luftig eggedosis.
- Legg 4 plater gelatin i bløt i kaldt vann ca. 5-6min.
- Visp fløten til luftig krem.
- Bland kremen med eggedosisen.
- Klem vannet ut av gelatinen og smelt det i litt varmt vann. Den også smeltes i mikrobølgeovnen.Rør inn whisky.
- Avkjøl gelatinen litt og bland den i eggekremen.
- Smelt sjokoladen og bland den med halvparten av eggekremen.
- Hell først den lyse eggekremen over kjeksbunnen. La dette stivne litt i fryseboksen.
- Fordel så sjokolade-og eggekremen over, og frys hele kaken i ca. 4 timer.
Tips og triks!
Det er lurt å legge en plaststrimmel rundt kanten på formen, da blir kanten på kaken pen og jevn.
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!