Gå tilbake
+ servings
Skriv ut Del på Facebook
30 - 40 min
200 C
4

Ingredienser
 

Kjøttsausen

  • 400 g kjøttdeig
  • 400 g svinekjøttdeig
  • 1 liten gulrot i terninger
  • 1 stk løk fint kuttet opp
  • 1 stilk sellerirot
  • 300 g knuste tomater jeg brukte Mutti, krossade tomater
  • 1 ss tomatpure
  • 1 liten bunt kruspersille fint klippet opp
  • 2 ts oregano
  • olivenolje til å steke i
  • ½ glass hvitvin
  • salt og pepper smak til

Bechamel

  • 100 g smør
  • 80 g mel
  • ca 1 l helmelk
  • en pinch muskatnøtt
  • salt og pepper smak til
  • 100 g reven ost cheddar, gouda, det du liker + litt parmesan
  • parmesan til å drysse på toppen

Fremgangsmåte
 

Kjøttsaus

  • Stek kjøttdeigene, vær obs så de ikke koker, men blir stekt skikkelig. Ha det over i en kasserolle og tilsett tomatene og urtene. Surr grønnsakene på svak varme, sammen med tomatpuré, ha i hvitvinen og la den koke inn. Tilsett blandingen i kasserollen og la det hele stå å surre på svak varme minst 1 time. ( jo lenger det surrer, jo bedre blir kjøttsausen). Pass på så det ikke koker tørt.

Bechamel

  • Smelt smøret og tilsett melet, rør godt. Begynn å spe med melk, la sausen koke opp mellom hver speing og rør godt. Sausen skal bli ganske tynn, smak til med salt, pepper og muskat. La sausen koke i 7-8 min, ta den av platen tilsett osten og la den smelte.
  • Da er det klart for å bygge opp lasagnaen. Begynn med et lag kjøttsaus i bunn, legg lasagna plater over ( får du tak i ferske er de absolutt best). Ha et lag saus over platene og et lag kjøttsaus. Sånn fortsetter du lagvis til formen er full. Avslutt med saus og dryss med ost, gjerne parmesan.

Tips og triks!

Denne kjøttsausen er kjempegod til spagetti også, lag en stor porsjon og putt på frys. Da har du lettvint middag senere, og jobben med liten eller stor porsjon er nesten den samme!
 
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!