Gå tilbake
+ servings
Skriv ut Del på Facebook
Hovedrett
Norsk
+
+
4

Ingredienser
 

Ingredienser

  • 1,5 kg lammekjøtt kjøtt fra frempart eks. fårikålkjøtt
  • vann
  • 1 ts salt pr liter vann
  • 200 gr gulrøtter
  • 100 gr grønnsaker du liker persillerot, blomkål etc.

Saus

  • 2 ss smør
  • 2-3 ss hvetemel
  • 4-5 dl kraften fra det kokte kjøttet
  • ½ - 1 dl fløte
  • dill
  • en skvis sitron
  • 1 stk eggeplomme

Fremgangsmåte
 

Kjøtt og saus

  • Kok kjøttet så lenge at det slipper bena. Ta kjøttet opp. Smak på kraften, trenger du en kraftigere smak så kok den litt inn. ( Dvs. la den fosskoke slik at noe av væsken fordamper og bare smaken er igjen.) Sil kraften.
    Kok grønnsakene, 1 ts salt pr l. vann.

Saus

  • Smelt smør og ha i mel. Spe med kraft, litt av gangen. La det koke opp mellom hver speeing til sausen er passe tykk. Småkok ca 8-10 min, for å få bort den rå melsmaken.
  • Smak til med salt og pepper. Bland eggeplommen med fløten og hell den kokende varme sausen i eggeblandingen.
    Rens kjøttet for ben.
  • Rett før servering klipper du litt dill og blander i sausen ( evt persille) og skviser litt sitron over. Det er prikken over I en!
    Legg kjøtt og grønnsaker på serveringsfatet og hell sausen over.
    Server med gode poteter.
    Velbekomme!
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!