1,5kglammekjøttkjøtt fra frempart eks. fårikålkjøtt
vann
1tssaltpr liter vann
200grgulrøtter
100grgrønnsaker du likerpersillerot, blomkål etc.
Saus
2sssmør
2-3sshvetemel
4-5dlkraften fra det kokte kjøttet
½ - 1dlfløte
dill
en skvis sitron
1stkeggeplomme
Fremgangsmåte
Kjøtt og saus
Kok kjøttet så lenge at det slipper bena. Ta kjøttet opp. Smak på kraften, trenger du en kraftigere smak så kok den litt inn. ( Dvs. la den fosskoke slik at noe av væsken fordamper og bare smaken er igjen.) Sil kraften.Kok grønnsakene, 1 ts salt pr l. vann.
Saus
Smelt smør og ha i mel. Spe med kraft, litt av gangen. La det koke opp mellom hver speeing til sausen er passe tykk. Småkok ca 8-10 min, for å få bort den rå melsmaken.
Smak til med salt og pepper. Bland eggeplommen med fløten og hell den kokende varme sausen i eggeblandingen. Rens kjøttet for ben.
Rett før servering klipper du litt dill og blander i sausen ( evt persille) og skviser litt sitron over. Det er prikken over I en!Legg kjøtt og grønnsaker på serveringsfatet og hell sausen over.Server med gode poteter.Velbekomme!
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!