Gå tilbake
Skriv ut Del på Facebook

Ingredienser
 

  • 400 g rosenkål renset og skjært i skiver eller båter
  • 1 pakke bacon i strimler 140g
  • 1 finhakket løk
  • 2 hvitløksfedd finhakket
  • 3-4 ss olivenolje
  • 2 ss eplesidereddik
  • salt pepper
  • kjerner fra et granateple

Fremgangsmåte
 

  • Rens rosenkålen – skjær av ev. brune rotender og fjern brune eller gule blader. Skjær rosenkålen i skiver eller i båter. Sett til side.
  • Stek bacon i tørr stekepanne. Den skal være sprø, men ikke knusktørr. Legg baconskivene på en tallerken dekket med tørkepapir.
  • Stek løk og hvitløk myk i baconfettet. Om det ikke er nok fett kan du tilføre litt olivenolje.
  • Ta stekepannen av varmen og tilsett 2 ss eplesidereddik og 3- 4 ss god olivenolje. Smak dressingen til med litt salt og pepper.
  • Ha rosenkålen i den varme salatdressing og bland godt.
  • Riv bacon i biter og rør inn i salaten.
  • Ha salaten i en serveringsskål og topp med granateplekjerner.
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!