Dette er en gammel oppskrift som jeg endelig fant igjen. Jeg har laget den mange ganger, men det før jeg begynte å ta bilder :) ! Så nå har jeg lånt bildet fra oppskriftsiden til jeg får laget en igjen. Denne er perfekt som forrett eller små rett til koldtbord og kan lages flere dager på forhånd.
6pors
Ingredienser
Pateèn
850 grlaks /ørretfilè
3stkeggehviter
1tssalt
¼tspepper
1sssitronsaft
2-4sshakket dill
3dliskald fløte
0,5stkgrønn hakket paprika
Saus
2,5dlrømme
1,5dlmajones
2sshakket dill
smak til sitronsaft
Fremgangsmåte
Tilberedning
Fjern alle ben.
Skjær 150 gr av fileèn i tynne strimler.
Mal resten med salt, pepper og eggehvite i en foodprosessor til alt er godt blandet.
Pass på så alt er iskaldt, sett bollen kjølig en stund.
Spe med iskald fløte til alt er finmalt.
Rør inn tilslutt finhakket paprika og sitronsaft.
Smør en avlang form og legg en strimmel matpapir i bunnen.
Bland litt av farsen med dillen.
Lagg farse , filètstrimler og dillblandingen lagvis i formen .
Dekk formen med folie og stek i vannbad på nederste rille i ovnen på 150 gr. i 45 min.
Sjekk med en pinne om pateèn er ferdig.
La den avkjøles i formen.
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!