Gå tilbake
+ servings
Skriv ut Del på Facebook
Dette er en gammel oppskrift som jeg endelig fant igjen. Jeg har laget den mange ganger, men det før jeg begynte å ta bilder :) ! Så nå har jeg lånt bildet fra oppskriftsiden til jeg får laget en igjen. Denne er perfekt som forrett eller små rett til koldtbord og kan lages flere dager på forhånd.
6 pors

Ingredienser
 

Pateèn

  • 850 gr laks /ørretfilè
  • 3 stk eggehviter
  • 1 ts salt
  • ¼ ts pepper
  • 1 ss sitronsaft
  • 2-4 ss hakket dill
  • 3 dl iskald fløte
  • 0,5 stk grønn hakket paprika

Saus

  • 2,5 dl rømme
  • 1,5 dl majones
  • 2 ss hakket dill
  • smak til sitronsaft

Fremgangsmåte
 

Tilberedning

  • Fjern alle ben. Skjær 150 gr av fileèn i tynne strimler. Mal resten med salt, pepper og eggehvite i en foodprosessor til alt er godt blandet.
  • Pass på så alt er iskaldt, sett bollen kjølig en stund. Spe med iskald fløte til alt er finmalt. Rør inn tilslutt finhakket paprika og sitronsaft.
  • Smør en avlang form og legg en strimmel matpapir i bunnen. Bland litt av farsen med dillen. Lagg farse , filètstrimler og dillblandingen lagvis i formen . Dekk formen med folie og stek i vannbad på nederste rille i ovnen på 150 gr. i 45 min. Sjekk med en pinne om pateèn er ferdig. La den avkjøles i formen.
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!