Gå tilbake
+ servings
Skriv ut Del på Facebook
4

Ingredienser
 

Ørretconfit

  • 400 gr. ørret
  • 1 ss chili finhakket
  • 2 ss persille finhakket
  • 2 dl olivenolje
  • 4 dl soyaolje
  • 1 stk stjerneanis
  • 1 ss fennikelfrø
  • salt og pepper

Pepperotsaus

  • 1 dl seterrømme
  • 2 ss reven pepperrot
  • litt sitronsaft smak til
  • salt og pepper smak til

Fremgangsmåte
 

Lages slik:

  • Sett stekeovnen på 70 gr.
  • Behold skinnet på ørretfileen og ta ut ben. skjær fileén i skiver.
  • Varm opp litt av olivenoljen og tilsett krydderne og rør rundt. Tilsett resten av oljen og varm opp i ca 5 min. Den skal ikke koke. Avkjøl noe.
  • Ha grovt havsalt i bunnen av en ildfast form, legg i fiskebitene med skinnet ned og strø litt salt og pepper på toppen. Dekk fisken med krydderoljen.
  • Bak fisken i ovnen i ca 5 min ( kjerne temp ca 55 gr)Hell av oljen og legg fisken på papir for å trekke ut fettet.

Pepperrotsaus

  • Pisk rømmen til en kremet konsistens. Tilsett pepperot og smak til med sitron, salt og pepper.

Tips og triks!

En deilig forrett, server gjerne med litt salat, eple, agurksalat og ristet brød.
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!