Gå tilbake
Skrive ut
Oppskrifts bilde
Merknader
–
+
servings
Mindre
Normal
Større
Skriv ut
Del på Facebook
Klikk her og skriv notater, kun for deg selv her.
4
Ingredienser
Ørretconfit
▢
400
gr.
ørret
▢
1
ss
chili
finhakket
▢
2
ss
persille
finhakket
▢
2
dl
olivenolje
▢
4
dl
soyaolje
▢
1
stk
stjerneanis
▢
1
ss
fennikelfrø
▢
salt og pepper
Pepperotsaus
▢
1
dl
seterrømme
▢
2
ss
reven pepperrot
▢
litt
sitronsaft
smak til
▢
salt og pepper
smak til
Fremgangsmåte
Lages slik:
Sett stekeovnen på 70 gr.
Behold skinnet på ørretfileen og ta ut ben. skjær fileén i skiver.
Varm opp litt av olivenoljen og tilsett krydderne og rør rundt. Tilsett resten av oljen og varm opp i ca 5 min. Den skal ikke koke. Avkjøl noe.
Ha grovt havsalt i bunnen av en ildfast form, legg i fiskebitene med skinnet ned og strø litt salt og pepper på toppen. Dekk fisken med krydderoljen.
Bak fisken i ovnen i ca 5 min ( kjerne temp ca 55 gr)Hell av oljen og legg fisken på papir for å trekke ut fettet.
Pepperrotsaus
Pisk rømmen til en kremet konsistens. Tilsett pepperot og smak til med sitron, salt og pepper.
Tips og triks!
En deilig forrett, server gjerne med litt salat, eple, agurksalat og ristet brød.
Har du prøvd denne oppskriften?
La oss få vite
hvordan den var!