Gå tilbake
Skriv ut Del på Facebook
Denne oppskriften har jeg brukt til leverpostei i årevis. Denne gangen ville jeg gjøre den ekstra god på smak, så jeg tilsatte 125gr. stekt bacon. Stekt fordi smaken er mye bedre da.
ca 50 min
175 c

Ingredienser
 

Lever

  • 500 gr svinelever kyllinglever blir en mildere smak, okselever sterkere.
  • 125 gr bacon
  • 200 gr spekk
  • ½ stk løk males med leveren
  • 2 stk ansjos ansjos er en fantastisk smakforsterker og tilfører det lille ekstra

hvit saus

  • 60 gr smør
  • 60 gr hvetemel
  • 3,5 dl melk
  • 2 ts salt
  • ½ ts pepper
  • ts allehånde
  • 1 stk egg

Fremgangsmåte
 

Hvit saus

  • Lag en tykk hvit saus ved å smelte smør, ha i hvetemel og spe med melk. Tilsett krydderne og la den bli helt kald. Sprøstek bacon

Forbered leveren

  • Leveren må vannes ut natta over, rens det godt for alle hinner etc. Tørk den godt og skjær den i mindre biter.
  • Mal alle ingrediensene og det stekte baconet med skiven som har de minste hullene. Du kan ta den i foodprosessor, da blir den veldig finmalt.
  • Bland sammen saus og leverblandingen og tilsett et lettpisket egg.
  • Fyll røren i smurte former og dekk med aluminiumsfolie, stek i vannbad på 175°C i ca 50 min. Når den er ferdig skal den ha en kjernetemp på ca 75°C.
  • Det er veldig lekkert å fylle røren i noen pene dype porselensformer, men det går fint å ha den i smurte alumininumsformer.
  • Ved servering, tar jeg den ut av former, skjærer den i rause skiver. Det smaker deilig med litt ekstra bacon og syltet agurk.
  • Hvis du bruker små former er steketiden litt kortere, kjenne med en kniv, posteien skal bytte farge helt igjennom og ha kjernetemp på 75°C
    Når posteien er kald er det lekkert med et tynt lag mørk aspic på toppen.

Tips og triks!

  • Du kan bytte ut bacon med 50 g svinekjøtt og servere stekt sopp på isteden. 
  • Denne smaker kjempegodt på et grovt hjemmelaget brød, som du finner her Thoralf brød. Denne gangen brukte jeg byggflak i deigen og det ga en nydelig sprø smak.
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!